Το νέο αυτοκίνητο ασφαλείας της Formula 1

H AMG GT R με τους 585 ίππους είναι το πιο δυνατό safety car στην ιστορία του θεσμού

Το νέο αυτοκίνητο ασφαλείας της Formula 1

Η νέα σεζόν της Formula 1 (εκκίνηση την Κυριακή 25 Μαρτίου στην Αυστραλία) συνοδεύεται από αρκετές αλλαγές, τόσο στους κανονισμούς όσο και στις εκδηλώσεις που συνοδεύουν τους αγώνες. Φέτος θα έχουμε και νέο αυτοκίνητο ασφαλείας (safety car), το οποίο προέρχεται μεν από την Mercedes-AMG είναι όμως η GT R, αντί της GT S. Με ισχύ 585 ίππων από τον 4λιτρο V8, τελική ταχύτητα 318 km/h και επιτάχυνση 0-100 km/h σε 3,6 sec, είναι το πιο δυνατό και γρήγορο safety car στην ιστορία της Formula 1.

Ο οίκος σπορ και βελτιωμένων αυτοκινήτων από το Affalterbach παρέχει το αυτοκίνητο ασφαλείας της F1 από το 1996. «Ανυπομονώ να οδηγήσω στην πίστα το νέο μου... εταιρικό αυτοκίνητο. Βέβαια, ιδανικά το safety car πρέπει να βγαίνει στην πίστα όσο πιο σπάνια γίνεται, όμως όταν θα πρέπει να δώσουμε το ρυθμό με ασφάλεια στα μονοθέσια θα έχουμε στη διάθεσή μας τη νέα AMG GT R», σχολίασε ο τυχερός οδηγός του safety car, Bernd Maylander. Δεξιά του θα κάθεται ο Richard Darker, ο οποίος θα συνομιλεί στον ασύρματο με το κέντρο ελέγχου του αγώνα.

Δίπλα στην Mercedes-AMG GT R θα είναι το επίσημο ιατρικό αυτοκίνητο, η Mercedes-AMG C 63 S Estate. Στο τιμόνι της θα είναι ο οδηγός αγώνων Alan van der Merwe, ενώ θα επιβαίνουν έως τρεις γιατροί για άμεση επέμβαση σε περίπτωση ατυχήματος στην πίστα.

Πηγή: Gocar.gr

Διαβάστε επίσης:

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ DACIA DUSTER

ΟΙ 5 ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΕΣ PORSCHE ΣΕ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ