GP Σ. Αραβίας: Δεύτερη pole position το 2024 σε ισάριθμους αγώνες ο Φερστάπεν!

Όπως και πριν μια βδομάδα στo Mπαχρέιν ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ο ταχύτερος στις κατατακτήριες του grand prix της Τζέντα 

GP Σ. Αραβίας: Δεύτερη pole position το 2024 σε ισάριθμους αγώνες ο Φερστάπεν!

Μετά το Μπαχρέιν και στo grand prix της Σ. Αραβίας θα ξεκινήσει επικεφαλής ο Μαξ Φερστάπεν αφού έκανε το δύο στα δύο στις φετινές pole position!

O πιλότος της Red Bull ήταν ταχύτερος διαφορά 3 δεκάτων του δευτερολέπτου από τον Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari και αύριο (19.00) θα ξεκινήσει μ' άδειο τον δρόμο μπροστά του.

Μόλις 55 χιλιοστά χώρισαν τον Μονεγάσκο από τους Σέρχιο Πέρες και Φερνάντο Αλόνσο στη δεύτερη σειρά.

Από εκεί και πίσω, για την 3η σειρά της εκκίνησης είχαμε άλλο ένα σκαλοπάτι απόδοσης των τεσσάρων πρώτων από τις δύο McLaren, που έμειναν άλλα τρία δέκατα μακριά -με τον Όσκαρ Πιάστρι οριακά ταχύτερο του Λάντο Νόρις- και για την 4η σειρά άλλο ένα σκαλοπάτι ακόμα 2-3 δεκάτων των δύο Mercedes, με τον Τζορτζ Ράσελ εμπρός από τον Λιούις Χάμιλτον που αντιμετώπιζε συνεχιζόμενα προβλήματα με τις ρυθμίσεις της W15 αυτό το διήμερο.

Μάλιστα, ο Χάμιλτον ήταν και σχετικά τυχερός στη 2η περίοδο (Q2), καθώς γλίτωσε για μόλις 36 χιλιοστά του δευτερολέπτου τον αποκλεισμό από το εξαιρετικό Όλιβερ Μπέρμαν, τον πρώτο πρωτοεμφανιζόμενο μετά το 1972 (!) που έκανε το ντεμπούτο του στη Formula 1 με τη Ferrari.

Ο μόλις 18χρονος Βρετανός αντικαθιστά σε αυτό τον αγώνα τον Κάρλος Σάινθ, που υπεβλήθη εκτάκτως σε -απολύτως επιτυχημένη- εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας.