Ταχύτερος στις δεύτερες ελεύθερες δοκιμές της Σ. Αραβίας ο Φερνάντο Αλόνσο

Ο Φερνάντο Αλόνσο έκανε τον ταχύτερο γύρο στο δεύτερο σκέλος των ελεύθερων δοκιμών του grand prix της Tζέντα στην Σ. Αραβία

Ταχύτερος στις δεύτερες ελεύθερες δοκιμές της Σ. Αραβίας ο Φερνάντο Αλόνσο

Όχι μόνο έγινε ο πρώτος οδηγός που κατέβασε τον ταχύτερο γύρο κάτω από το 1:29 (1:28.827) στο σιρκουί της Τζέντα, κατά τη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών του GP Σαουδικής Αραβίας, αλλά αφήνοντας δυόμισι δέκατα πίσω του τον Τζορτζ Ράσελ και τριάμισι τον Μαξ Φερστάπεν, ο Φερνάντο Αλόνσο ήταν ο ταχύτερος αυτού του σκέλους της διαδικασίας.

Ο Ισπανός της Aston Martin έδειξε ότι το βρετανικό μονοθέσιο είναι σε αρκετά καλή κατάσταση.

Μάλιστα ελπίζει βάσιμα, αφού οι νυχτερινές και πιο ψυχρές συνθήκες των δεύτερων δοκιμών είναι πιο αντιπροσωπευτικές των δοκιμών κατάταξης και του αγώνα, αύριο και μεθαύριο (8-9/03) αντίστοιχα, και όπως συνηθίζεται περί το μέσον της ωριαίας διαδικασίας των δεύτερων δοκιμών οι ομάδες έκαναν προσομοίωση των κατατακτήριων, με έναν ή δύο γρήγορους γύρους με τη μαλακή γόμα.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και σε αυτές τις δοκιμές το θέμα του κυκλοφοριακού ήταν αρκετά έντονο, αλλά και επικίνδυνο. Σε ένα από τα συμβάντα, ο Λιούις Χάμιλτον μπλόκαρε τον Λόγκαν Σάρτζεαντ της Williams στο σικέιν της στροφής 10, με αποτέλεσμα ο Άγγλος της Mercedes να κινδυνεύει με ποινή στη συνεδρίαση των αγωνοδικών που θα ακολουθήσει.

Στη Ferrari, ο Σαρλ Λεκλέρ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το δεύτερο γρήγορο γύρο του με τη μαλακή γόμα, και έμεινε στην 4η θέση - αν και μόνο 22 χιλιοστά από τον Φερστάπεν.

Ο Κάρλος Σάινθ συνάντησε αρκετές φορές κυκλοφοριακό στους γρήγορους γύρους του, και σημείωσε τον 7ο χρόνο προς το τέλος των δοκιμών.

Η Mercedes ανέβηκε προς το τέλος στη δεύτερη θέση με τον Ράσελ, ενώ ο Λιούις Χάμιλτον έμεινε και πάλι στην 8η αντιμετωπίζοντας αρκετά μικρά αλλά σημαντικά προβλήματα με τη ρύθμιση.

Τέλος, η δεύτερη αυτή περίοδος δοκιμών ξεκίνησε με καθυστέρηση 10 λεπτών, καθώς οι οργανωτές έπρεπε να ελέγξουν την ανθεκτικότητα των καλυμμάτων των υδρορροών στα πιτς.

Αύριο Παρασκευή (8/03) η τρίτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών θα ξεκινήσει στις 15:30 ώρα Ελλάδας, και οι δοκιμές κατάταξης στις 19:00 - όπως και ο αγώνας της Τζέντα το απόγευμα του Σαββάτου (9/03).