Ferrari: Κέρδη με ...ουρά στα Χρηματιστήρια μετά την ανακοίνωση του Χάμιλτον!

Η χρηματιστηριακή αξία της Ferrari αυξήθηκε κατά πολλά δισεκατομμύρια δολάρια μετά τα νέα της συμφωνίας με τον Λιούις Χάμιλτον παρότι θα βάλει τη φόρμα της μόνο μετά από έναν χρόνο!

Ferrari: Κέρδη με ...ουρά στα Χρηματιστήρια μετά την ανακοίνωση του Χάμιλτον!

Ούτε τη φόρμα της Ferrari δεν έχει βάλει - θα το κάνει σε ένα χρόνο - κι έχει ξεκινήσει η απόσβεση των χρημάτων (δεκάδες εκατομμύρια για κάθε χρόνο συμβολαίου) o Λιούις Χάμιλτον!

Με ποιον τρόπο;

Η μετοχή της Ferrari εκτοξεύτηκε την Πέμπτη, τόσο στο χρηματιστήριο του Μιλάνου (+9,21%), όσο και σε αυτό της Νέας Υόρκης (+12,73% μέχρι τις 3.15 μμ, τοπική ώρα). Η αύξηση της χρηματιστηριακής αξίας της ιταλικής εταιρείας υπολογίζεται σε πάνω από 7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Είναι δεδομένο ότι τα οφέλη για τη Ferrari ως εταιρεία, από τη συνεργασία με τον επτάκις πρωταθλητή της Formula 1 (σ.σ. πολυνίκης μαζί με τον Μίκαελ Σουμάχερ) θα είναι ασύλληπτα.

Η συμφωνία με τον Χάμιλτον - στην μεγαλύτερη μεταγραφή του παγκόσμιου αθλητισμού πέραν του μηχανοκίνητου, τα τελευταία χρόνια - θα προβλέπει ότι ο Άγγλος θα οδηγεί και θα διαφημίζει τα μοντέλα με το αλογάκι, ενώ θα συμμετέχει και σε προωθητικές ενέργειες.