Για ακόμη τρία χρόνια ο Βολφ στη Mercedes

Ο Τότο Βολφ θα οδηγήσει τη Mercedes στη νέα εποχή των μονάδων ισχύος της Φόρμουλα Ένα που αρχίζει το 2026, καθώς ο επικεφαλής και συνιδιοκτήτης της γερμανικής ομάδας δήλωσε ότι υπέγραψε νέο τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. 

Για ακόμη τρία χρόνια ο Βολφ στη Mercedes

Σε συνέντευξή του στην Daily Telegraph, ο 52χρονος Αυστριακός είπε ότι συνεχίζει να αισθάνεται πως είναι ο καλύτερος άνθρωπος για τη δουλειά και ότι η Mercedes και ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος και ιδοκτήτης της Ineos, Τζιμ Ράτκλιφ, συμφώνησαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βολφ, ο όμιλος Mercedes-Benz και η Ineos είναι ισότιμοι συνεργάτες, καθώς κατέχουν από το 1/3 των μετοχών της ομάδας της Mercedes.

«Στο τέλος της ημέρας, ως μέτοχος ο ίδιος, θέλω την καλύτερη απόδοση της επένδυσης. Και η καλύτερη απόδοση της επένδυσης είναι οι νίκες» τόνισε χαρακτηριστικά ο Βολφ και συμπλήρωσε:

«Δεν πρόκειται να προσπαθήσω να κρατηθώ σε μια θέση, στην οποία πιστεύω ότι κάποιος θα τα καταφέρει καλύτερα από εμένα. Φροντίζω να έχω ανθρώπους γύρω μου που μπορούν να μου πουν το αντίθετο. Στο τέλος οι τρεις μας αποφασίσαμε: "Ας το ξανακάνουμε"».

Υπενθυμίζεται ότι η Mercedes κατέκτησε τον αριθμό ρεκόρ των οκτώ σερί πρωταθλημάτων κατασκευαστών το διάστημα 2014-2021, ωστόσο το 2022 κατετάγη τρίτη και πέρυσι δεύτερη στους κατασκευαστές.

Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής, Λιούις Χάμιλτον, δεν έχει πανηγυρίσει νίκη από το γκραν πρι της Σαουδικής Αραβίας του 2021, ενώ την τελευταία επικράτηση της ομάδας σημείωσε ο Τζορτζ Ράσελ στη Βραζιλία το 2022.

Ο Βολφ εξέφρασε την ελπίδα ότι το μονοθέσιο του 2024 θα είναι πιο ανταγωνιστικό και επικαλέστηκε τα λόγια του άλλοτε «πιλότου» της Φόρμουλα Ένα, Άντονι Ντέιβιντσον, που συνεχίζει να ασκεί καθήκοντα οδηγού στον προσομοιωτή για τη Mercedes και ο οποίος, αφού το «οδήγησε» στην πίστα της Αυστραλίας, είπε ότι το αυτοκίνητο «δίνει την αίσθηση του μονοθεσίου για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια».

Επίσης, ο Αυστριακός είναι πεπεισμένος ότι ο Χάμιλτον, ο οποίος στις 7 Ιανουαρίου γιόρτασε τα 39α γενέθλιά του, μπορεί να κατακτήσει τον όγδοο τίτλο στην καριέρα του, αριθμός που θα αποτελεί ρεκόρ.

«Οι ικανότητές του είναι σε διαφορετικό επίπεδο. Εάν μπορούμε να του δώσουμε ένα αυτοκίνητο που πραγματικά νιώθει, που οδηγεί με τρόπο που μπορεί να εμπιστευτεί, θα είναι στο επίπεδο που χρειάζεται για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Τα 39 δεν είναι ηλικία».