FIA: Εξετάζει τη συνεργασία των Red Bull και Alpha Tauri

H FIA περνά από «κόσκινο» τη συνεργασία της Red Bull με την Alpha Tauri.

FIA: Εξετάζει τη συνεργασία των Red Bull και Alpha Tauri

H Red Bull και η Alpha Tauri συνεργάζονται τα τελευταία χρόνια στη Formula 1. Μάλιστα οι «ταύροι» ετοιμάζουν νέες εγκαταστάσεις δίπλα στο εργοστάσιό τους για τη θυγατρική τους ομάδα.

Έτσι οι δύο ομάδες θα μπορούν να συνεργαστούν στενότερα, με την Alpha Tauri να κερδίζει περισσότερα πράγματα και σε επίπεδο εξέλιξης.

Η συγκεκριμένη είδηση δεν άφησε άπραγους τους ανθρώπους των υπόλοιπων ομάδων, οι οποίοι ζήτησαν από τη FIA να εξετάσει τη συνεργασία των δύο ομάδων, έτσι ώστε να διαπιστωθεί εάν έχουν ξεπεράσει τα προβλεπόμενα όρια των κανονισμών.

Ο Διευθυντής μονοθεσίων της FIA, Νικόλας Τομπάζης, απάντησε στους ισχυρισμούς για αθέμιτες συνεργασίες μεταξύ ομάδων: «Το κύριο κίνητρο δύο ομάδων που συνεργάζονται στενά δεν είναι να μοιράζονται εξαρτήματα ή την αεροδυναμική σήραγγα. Όμως, μπορείς να έχεις δύο ομάδες, η μία στην Αγγλία και η άλλη στην Αργεντινή. Εάν θέλουν να έχουν επικοινωνία εκτός κανονισμών, υπάρχουν οι κλήσεις μέσω Zoom και τις συνομιλίες μεταξύ μηχανικών. Κάτι τέτοιο είναι πολύ εφικτό. Δεν επιβλέπουμε τις καθημερινές κινήσεις των ανθρώπων στα εργοστάσια, ούτε έχουμε έναν τέτοιο σκοπό. Αυτές οι ομάδες δέχονται συχνά κριτική γιατί έχουν κοινή ιδιοκτησία. Δεν είναι όμως μόνο αυτές που μπορούν να συνεργαστούν. Μπορείς να έχεις δύο ανεξάρτητες ομάδες που μπορούν να αποφασίσουν να έχουν κέρδος αν συνεργαστούν».