Έφτασε τις 17 νίκες στην σεζόν στην Βραζιλία ο Aλόνσο και πέρασε τις 51 του Προστ!

ΜΙα ακόμη νίκη στη σεζόν -τη 17η του- αλλά και την 52η καριέρας που τον έφερε πάνω από τον Άλεν Προστ πήρε ο Μαξ Φερστάπεν στη Βραζιλία.

Έφτασε τις 17 νίκες στην σεζόν στην Βραζιλία ο Aλόνσο και πέρασε τις 51 του Προστ!

Μετά την pole position και τη νίκη αγώνα σπριντ o Mαξ Φερστάπεν πήρε και τo grand prix της Βραζιλίας φτάνοντας τις 17 νίκες στη φετινή σεζόν σε 20 αγώνες!

Μάλιστα οι συνολικές του είναι πλέον 52, ξεπερνώντας τις 51 του θρύλου της αυτοκίνησης Άλεν Προστ (των τεσσάρων παγκόσμιων τίτλων)!

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Λάντο Νόρις (όπως και στον αγώνα σπριν), ο οποίος «σφράγισε» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το εξαιρετικό τριήμερο που είχε με την McLaren στο Σάο Πάολο, ενώ, στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος «έκλεψε» την 3η θέση στο φινάλε και στο photo finish (63 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος) από τον Σέρχιο Πέρες!

Όσον αφορά τη Ferrari, ο αγώνας εξελίχθηκε σε... εφιάλτη, καθώς, ο Λεκλέρ εγκατέλειψε πριν την εκκίνηση με πρόβλημα στο υδραυλικό σύστημα, ενώ ο Κάρλος Σάινθ συμβιβάστηκε στην 6η θέση.

Δευτερόλεπτα πριν την έναρξη του αγώνα, βγήκε κόκκινη σημαία, αφού η πίστα γέμισε με θραύσματα, μετά από τη σύγκρουση των Χούλκενμπεργκ, Άλμπον και Μάγκνουσεν.

Αρκετή ώρα αργότερα, είχαμε τη δεύτερη εκκίνηση του (επεισοδιακού) αγώνα με μόλις 15 μονοθέσια...