Formula 1: Ο Ραϊκόνεν κράτησε ζωντανό τον Φέτελ στο Όστιν

Ο Φινλανδός πήρε την νίκη στην πίστα του Όστιν και έδωσε παράταση για το ποιος θα κατακτήσει τον τίτλο.

Formula 1: Ο Ραϊκόνεν κράτησε ζωντανό τον Φέτελ στο Όστιν

Μετά το λάθος του Φέτελ στις κατατακτήριες δοκιμές πολλοί πίστεψαν πως ο Γερμανός έχασε κάθε ελπίδα για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Μόλις έσβησαν τα κόκκινα φώτα στο Όστιν για την έναρξη του αγώνα ο Γερμανός έκανε τετ-α-κε μετά την επαφή που είχε με τον Ντάνιελ Ρικιάρντο.

Ο πιλότος της Ferrari έπεσε στην 13η θέση και άπαντες πίστεψαν αυτό που όλοι είχαν στο μυαλό τους. Την νίκη-στέψη του Λιούις Χάμιλτον ο οποίος είδε τον Κίμι Ραικόνεν να τον περνά με το καλημέρα.

Ο Φινλανδός με μία επιβλητική εμφάνιση πήρε την νίκη και έδειξε πως ο παλιός είναι αλλιώς. Δεύτερος τερμάτισε ο Φερστάπεν που απέδειξε πόσο ταλέντο έχει καθώς κατάφερε να μπει στο βάθρο εκκινώντας από την 18η θέση.

Ο Χάμιλτον πήρε την τρίτη θέση, με τον Σεμπάστιαν Φέτελ να ακολουθεί κρατώντας ζωντανές τις όποιες ελπίδες του απομένουν για τον τίτλο.

Ο Βάλντερι Μπότας ήρθε πέμπτος με τους Χούλγκεμπεργκ, Σάινθ, Οκόν Μάγκνουσεν και Πέρεθ να κλείνουν την δεκάδα.

Στην μάχη της στρατηγικής η Scuderia εμφανίστηκε αδιάβαστη στα πρώτα πιτς του αγώνα, με την Mercedes να αλλάζει από νωρίς τα ελαστικά των μονοθεσιών της. Βάση του αποτελέσματος όμως η ιταλική ομάδα πρέπει να μείνει ευχαριστημένη.

Όσον αφορά τις εγκαταλείψεις ο συνήθης ύποπτος Ρικιάρντο αποχώρησε με τους Λεκλέρκ,Αλόνσο και Γκροζάν να τον ακολουθούν.