Formula 1: Sprint-αρισε και πήρε τον τρίτο διαδοχικό παγκόσμιο τίτλο ο Φερστάπεν!

Ο Mαξ Φερστάπεν εξασφάλισε μαθηματικά τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή στη Formula 1 για το 2023 - τρίτο διαδοχικό στην καριέρα του - όταν κατά τη διάρκεια του Αγώνα Sprint στο Grand Prix του Κατάρ ο ομόσταυλος του Σέρχιο Πέρες εγκατέλειψε!

Formula 1: Sprint-αρισε και πήρε τον τρίτο διαδοχικό παγκόσμιο τίτλο ο Φερστάπεν!

Ο Μαξ Φερστάπεν εξασφάλισε τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή του 2023 λίγους γύρους πριν από τον τερματισμό του αγώνα Sprint στο Κατάρ.

Ο Μαξ Φερστάπεν - που του έφτανε να τερματίσει 6ος στον μίνι αγώνα στην πίστα του κρατιδίου του Κόλπου, για να πάρει το 3ο διαδοχικό του πρωτάθλημα στη Formula 1 με την Red Bull Racing - το αγκάλιασε οριστικά όταν, στον 11ο γύρο του sprint, ο (oμόσταυλος) Σέρχιο Πέρεζ, που ήταν ο μοναδικός διεκδικητής του τίτλου (θεωρητικά τουλάχιστον ) που είχε μείνε στην κούρσα, εγκατέλειψε τον αγώνα μετά την εμπλοκή του σε μια τριπλή σύγκρουση με τους Εστεμπάν Οκόν και Νίκο Χούλκενμπεργκ.

Έτσι, ο Φερστάπεν, που τερμάτισε 2ος μετά τον εκπληκτικό Όσκαρ Πιάστρι που πέτυχε την παρθενική του νίκη στο πρωτάθλημα αξιοποιώντας την πολ ποζίσιον που είχε πάρει για τον αγώνα sprint.

To βάθρο συμπλήρωσε ο ομόσταυλος του στην ΜcLaren Λάντο Νόρις που ήταν 2ος στις κατατακτήριες του μίνι-αγώνα

Ακολούθησαν οι Ράσελ, Χάμιλτον (Mercedes) και Σάινθ, Λεκλέρ (Ferrari)