Grand Prix Silverstone: Πρωτιά (ως συνήθως) Φερστάπεν και ιστορία η Red Bull!

Ο Mαξ Φερστάπεν είδε πρώτος την καρό σημαία (για 6η διαδοχική φορά και 8η φετινή) και στο Gran Ρrix του Σίλβερστοουν στην Μ. Βρετανία με την Red Bull όχι μόνο να φτάνει τις 10 νίκες (σε όλους τους φετινούς αγώνες!) αλλά συνυπολογίζοντας και την τελευταία του περσινού πρωταθλήματος να ισοφαρίζει το ρεκόρ της Μακλάρεν του 1988 με 11!

Grand Prix Silverstone: Πρωτιά (ως συνήθως) Φερστάπεν και ιστορία η Red Bull!

Καμιά έκπληξη αναφορικά με τον νικητή σε οδηγούς και κατασκευαστές και στο grand prix του Σίλβερστοουν με τον Μαξ Φερστάπεν να επικρατεί με την Red Bull και στον Βρετανικό αγώνα(για πρώτη φορά στην καριέρα του!), φτάνοντας τις έξι διαδοχικές πρωτιές και συνολικά τις 8 σε 10 φετινού αγώνες φέτος στη Formula 1.

Σε όλους αυτούς πρώτευσε μονοθέσιο της Αυστριακής εταιρείας που έγραψε ιστορία.

Όχι μόνο γιατί δεν κέρδιζε στην συγκεκριμένη πίστα 11 χρόνια, αλλά γιατί συνυπολογίζοντας κι εκείνη στο φινάλε της περσινής σεζόν έφτασε τις 11 διαδοχικές ισοφαρίζοντας το ρεκόρ που είχε η ΜcLaren από το 1988!

Mια κι ο λόγος για ΜcLaren εντυπωσιακός ήταν ο Λάντο Νόρις που τερμάτισε στη δεύτερη θέση, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον (με Μercedes), που εκμεταλλεύτηκε το όχημα ασφαλείας στον 32ο γύρο -για την ακινητοποίηση της Haas του Κέβιν Μάγκνουσεν στην πίστα- για να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Έτσι, ο Χάμιλτον στέρησε το πρώτο πόντιουμ στη F1 από τον Όσκαρ Πιάστρι, τον ρούκι της McLaren, ενώ ακολούθησαν ο Τζορτζ Ράσελ (Mercedes) και ο Σέρxιο Πέρες (Red Bull) που ανέκαμψε σχετικά από την 15η θέση της εκκίνησης.

Πίσω από τον έβδομο Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin και τον εντυπωσιακό Άλεξ Άλμπον της Williams, οι δύο Ferrari βρέθηκαν στην ουρά της πρώτης δεκάδας καθώς οι Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ ατύχησαν να κάνουν το πρώτο τους πιτ-στοπ πριν το όχημα ασφαλείας.