Grand Prix Bαρκελώνης: Pole position (και) στο Mοντμελό ο Φερστάπεν!

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής κι επικεφαλής της βαθμολογίας των οδηγών, Μαξ Φερστάπεν με την Red Bull κυριάρχησε στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix της Βαρκελώνης όπως είχε κάνει και στις τρεις ελεύθερες δοκιμές που προηγήθηκαν, παίρνοντας την pole position, όπως και την περασμένη εβδομάδα στο Μονακό!

Grand Prix Bαρκελώνης: Pole position (και) στο Mοντμελό ο Φερστάπεν!

Tην παραμικρή έκπληξη δεν προκάλεσε το αποτέλεσμα των κατατακτήριων δοκιμών στο grand prix της Βαρκελώνης όσον αφορά την pole position:

ο Μαξ Φερστάπεν που ήταν γρηγορότερος και στις τρεις περιόδους ελευθέρων δοκιμών και θα ξεκινήσει επικεφαλής στο Κυριακάτικο αγώνα.

Είναι η πρώτη φορά που θα το κάνει στο συγκεκριμένο σιρκουί (Μοντμελό) όπως άλλωστε είχε συμβεί και το περασμένο Σάββατο στο Μονακό (όπου τελικά πήρε την 4η νίκη του σε 6 φετινά grand prix).

Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής κι επικεφαλής της κατάταξης των οδηγών στη φετινή χρονιά ήταν σε άλλο ρυθμό από τους υπόλοιπους και σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.12.272.

Δεύτερος θα εκκινήσει ο Κάρλος Σάινθ με Ferrari, ενώ πίσω τους θα βρίσκονται οι Νόρις και Γκασλί επιβεβαιώνοντας τον εξαιρετικό ρυθμό που είχαν από τις ελεύθερες δοκιμές.

H πρώτη έξοδος των μονοθέσιων ήταν επεισοδιακή με τη διαδικασία να διακόπτεται μετά από έξοδο που είχε ο Μπότας με αποτέλεσμα η πίστα να γεμίσει χαλίκια στο συγκεκριμένο σημείο.

Στη συνέχεια όλοι βγήκαν για να κάνουν την προσπάθειά τους αφού μόλις πέντε μονοθέσια είχαν καταφέρει να σημειώσουν χρόνο.

Η άλλη Ferrari έπεσε θύμα έκπληξης. Ο Λεκλέρ είχε τον 19ο χρόνο μένοντας εκτός συνέχειας μαζί με τους Σάρτζεντ, Άλμπον, Μάγκνουσεν και Μπότας.

Οι εκπλήξεις όμως δεν σταμάτησαν εκεί αφού συνεχίστηκαν και στο δεύτερο γύρο όπου ο Φερστάπεν σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο

Εκτός συνέχειας έμεινε ο Πέρες που και εκείνος είχε έξοδο και τελικά έμεινε στην 11η θέση, ενώ εκτός συνέχειας έμειναν οι Ράσελ, Τσόου, Ντε Βρις και Τσουνόντα.

Δεδομένα το συμβάν της διαδικασίας ήταν η επαφή που είχαν ο Χάμιλτον (5ος) με τον Ράσελ στην ευθεία εκκίνησης - τερματισμού δείγμα ότι oι σχέσεις των δύο οδηγών της Μercedes μόνο συναδελφικές δεν είναι...