Grand Prix Bαρκελώνης: Ταχύτερο γύρο ο Φερστάπεν

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής κι επικεφαλής της βαθμολογίας των οδηγών της Formula 1, Μαξ Φερστάπεν πέτυχε τον ταχύτερο γύρο στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές του grand prix της Βαρκελώνης

Grand Prix Bαρκελώνης: Ταχύτερο γύρο ο Φερστάπεν

Από εκεί που έμεινε την περασμένη Κυριακή, στο Μονακό, συνέχισε ο Μαξ Φερστάπεν στην πρώτη μέρα του grand prix της Βαρκελώνης!

Ο νικητής του Πριγκηπάτου, παγκόσμιος πρωταθλητής κι επικεφαλής της βαθμολογίας των οδηγών έκανε τον ταχύτερο γύρο του στο σιρκουί της καταλανικής πρωτεύουσας (1:14,606) δείχνοντας τις προθέσεις του για 5η νίκη (σε φετινά grand prix)

Ο Ολλανδός της Red Bull Racing σημείωσε την ταχύτερη επίδοσή του με τη μαλακή γόμα ελαστικών και ήταν 0,7 δευτερολεπτα ταχύτερος του teammate του, Σέρχιο Πέρες.

Στην 3η θέση της κατάταξης ήταν ο Έστεμπαν Οκόν, ο οποίος συνεχίζει να εντυπωσιάζει λίγες ημέρες μετά το βάθρο (3η θέση) του στο Μονακό.

Στην 4η θέση ήταν ο Νικ Ντε Βρις της Scuderia AlphaTauri, σε μία θέση που δεν τον είχαμε συνηθίσει. Πίσω του ήταν η δεύτερη A523 της Alpine, ενώ ο τελευταίος οδηγός που ήταν στο ίδιο δευτερόλεπτο με τον Φερστάπεν ήταν ο Φερνάντο Αλόνσο.

Θετική ήταν η εμφάνιση του Κέβιν Μάγκνουσεν στην 7η θέση, μπροστά από τους οδηγούς της Scuderia Ferrari. O Σαρλ Λεκλέρ ήταν ταχύτερος του Κάρλος Σάινθ, με τον Μονεγάσκο να μην έχει το νέο πακέτο αναβαθμίσεων της ιταλικής ομάδας. Την πρώτη 10άδα «έκλεισε» ο Τζορτζ Ράσελ της Mercedes-AMG.