Αστεροειδής με το όνομα του άσου της F1 Φερνάντο Αλόνσο!

Αστεροειδής πήρε το όνομα του άσου της F1 Φερνάντο Αλόνσο

Αστεροειδής με το όνομα του άσου της F1 Φερνάντο Αλόνσο!

Ο Φερνάντο Αλόνσο έχει συνηθίσει να γίνεται πρωτοσέλιδο κυρίως σε σχέση με τις εντυπωσιακές επιδόσεις του στην πίστα. Ωστόσο, μια ενδιαφέρουσα είδηση προέκυψε από το Ίδρυμα Αστρονομίας και Αστροναυτικής της Μαγιόρκα (FIAAM), και περιστρέφεται γύρω από την πολυαναμενόμενη 33η νίκη του Alonso, η οποία δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί.

Εκμεταλλευόμενο το επερχόμενο Γκραν Πρι της Ισπανίας αυτή την εβδομάδα, το FIAAM εξέδωσε ανακοίνωση για να ενθαρρύνει με χιούμορ τον Alonso να επισκεφθεί το Costitx στη Μαγιόρκα. Η FIAAM αποφάσισε να δώσει το όνομα του Αλόνσο σε έναν αστεροειδή.

Αυτό το ουράνιο αντικείμενο, που ταξινομείται ως βραχώδες σώμα μεγαλύτερο από μετεωροειδή αλλά μικρότερο από πλανήτη, φέρει τον αριθμό 73533.

“Προτρέπουμε τον Fernando να τιμήσει το μεγαλύτερο τρόπαιό του, το οποίο ταξιδεύει με ταχύτητα 9km/s σε τροχιά μεταξύ Άρη και Δία”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της FIAAM.

“Είναι ένας μεγάλος αστεροειδής που ανακαλύφθηκε από το Αστρονομικό Αστεροσκοπείο της Μαγιόρκα που βρίσκεται στο Costitx και θα του χρησιμεύσει για να συμφιλιωθεί με το σύμπαν και τις νίκες.

“Από τη FIAAM πιστεύουμε ότι ξέρουμε πώς να βοηθήσουμε τον Αλόνσο να πετύχει την 33η νίκη του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

“Ως διακεκριμένος κάτοχος ενός ουράνιου σώματος με το όνομά του, τονίζουμε τη σημασία που έχουν οι άνθρωποι που έχουν την τιμή να ονομάζονται από τη Διεθνή Αστρονομική Ένωση (IAU), να καταθέτουν την ευγνωμοσύνη τους στο σύμπαν για ένα τέτοιο τρόπαιο.

“Η περίπτωση του δύο φορές Ισπανού πρωταθλητή της F1 δεν είναι ασήμαντη. Ο αστεροειδής 73533, που βρίσκεται στην κύρια ζώνη μεταξύ Άρη και Δία και έχει μέγεθος τεσσάρων χιλιομέτρων, ανακαλύφθηκε από το Αστρονομικό Παρατηρητήριο της Μαγιόρκα το 2003.

“Αυτός ο αστεροειδής έχει μια ιδιότυπη αρίθμηση που τελειώνει σε 33, τον ίδιο αριθμό νικών που επιδιώκει ο Αστουριανός στη μακρά καριέρα του στην υψηλότερη κατηγορία του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού και που, φέτος επιτέλους, μπορεί να διεκδικήσει χάρη στις εξαιρετικές επιδόσεις της AMR23 της ομάδας Aston Martin. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, από την FIAAM, καλούμε τον Fernando να παραλάβει επίσημα τον αστεροειδή του στο Costitx της Μαγιόρκα”.

Πηγή: ertnews.gr