Grand prix Monaco: Πρωτιά Φερστάπεν στις κατατακτήριες με 84 ..δέκατα του δευτερολέπτου!

Ο Mαξ Φερστάπεν πήρε την pole position στο grand prix του Μονακό με 84 χιλιοστά του δευτερολέπτου διαφορά από τον Αλόνσο

Grand prix Monaco: Πρωτιά Φερστάπεν στις κατατακτήριες με 84 ..δέκατα του δευτερολέπτου!

Kαίριο βήμα για την κατάκτηση ακόμη μιας καρώ σημαίας έκανε ο Μαξ Φερστάπεν στο grand prix του Μονακό!

Άφησε για το τέλος τον ταχύτερο του γύρο και πήρε την pole position με 84 χιλιοστά διαφορά από τον Φερνάντο Αλόνσο!

Τρίτος θα εκκινήσει ο Σαρλ Λεκλέρ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι έξι πρώτοι «απείχαν» 36 εκατοστά του δευτερολέπτου κι η πολ ποζίσιον άλλαξε αναρίθμητες φορές χέρια.

Αρχικά η πολ ποζίσιον ήταν στα χέρια του Φερστάπεν, έπειτα στου Αλόνσο, στη συνέχεια πρώτος ανέβηκε ο Λεκλέρ, μετά -εντελώς απρόσμενα- ο Εστεμπάν Οκόν με την Alpine, ύστερα πάλι ο Αλόνσο και στο απόλυτο φινάλε ο Ολλανδός που πήρε την πρώτη του στο Πριγκηπάτο.

Το αργό και στενό σιρκουί εκμεταλλεύθηκε ο Αλόνσο αγγίζοντας την επιστροφή του στην κορυφή της εκκίνησης.

Για τον Σαρλ Λεκλέρ και τη Ferrari ο τρίτος χρόνος -και η δεύτερη σειρά της εκκίνησης- δεν ήταν ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα, όπως είπε στο τέλος ο Μονεγάσκος που είχε πετύχει την πολ ποζίσιον στην πατρίδα του τα δύο τελευταία χρόνια.

Από τη μάχη της κορυφής έλειπε ο Σέρχιο Πέρες, ο οποίος είχε ατύχημα στη Σαν Ντεβό (πρώτη στροφή) στην πρώτη περίοδο των κατατακτήριων και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Έτσι, ο Μεξικανός θα εκκινήσει από την τελευταία θέση τον αυριακό αγώνα.

Ο Κάρλος Σάινθ έμεινε στην τρίτη σειρά της εκκίνησης, στα 77 χιλιοστά από τον τέταρτο Οκόν, ενώ δίπλα του θα είναι ο Λιούις Χάμιλτον (6ος)

Με όλα αυτά τα δεδομένα, και με τους Φερστάπεν-Αλόνσο έτοιμους να μονομαχήσουν στην πρώτη στροφή, προμηνύεται ένα συναρπαστικό GP του Μονακό, την Κυριακή (28/5) στις 16:00 το απόγευμα.