Αλόνσο: «Ο Χάμιλτον είναι από τους καλύτερους, αλλά και τυχερός»

Ο Φερνάντο Αλόνσο εξύμνησε τον Λιούις Χάμιλτον για τις οδηγικές του ικανότητες, αφήνοντας πάντως και την... μπηχτή του.

Αλόνσο: «Ο Χάμιλτον είναι από τους καλύτερους, αλλά και τυχερός»

Η αμοιβαία εκτίμηση που έχουν μεταξύ τους οι Λιούις Χάμιλτον και Φερνάντο Αλόνσο είναι δεδομένη, ωστόσο δεν λείπουν και τα... υπονοούμενα ανάμεσά τους. Τη... σκυτάλη αυτή τη φορά πήρε ο πολύπειρος Ισπανός, ο οποίος παραδέχθηκε μεν ότι ο Βρετανός είναι από τους καλύτερους πιλότους, όμως δεν παρέλειψε να ρίξει και την... μπηχτή του, δηλώνοντας:

«Πιστεύω ακόμα πως είναι ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών αλλά ταυτόχρονα, ήταν τυχερός ή αρκετά τυχερός ώστε να έχει ένα αυτοκίνητο που κυριαρχούσε επί χρόνια. Όταν συμβαίνει αυτό, ο Σουμάχερ κέρδισε επτά τίτλους, ο Λιούις κέρδισε επίσης επτά, ο Φερστάπεν είναι καθοδόν για τρεις, εγώ πήρα δύο. Για να γίνεις πρωταθλητής, χρειάζεσαι το καλύτερο αυτοκίνητο».

Και πρόσθεσε ο Αλόνσο, κάνοντας αναφορά και στον Βαλτέρι Μπότας: «Θα μπορούσε να είναι μία διαφορετική ιστορία για εμάς και όλους τους οδηγούς. Αν ο Λιούις είχε προβλήματα στη Mercedes εκείνα τα χρόνια, θα μπορούσε να έχει τώρα πέντε παγκόσμιους τίτλους ο Μπότας πέντε τίτλους. Έτσι είναι τα πράγματα».