GP - Formula 1: Νικητής ο Φερστάπεν στο... χάος της Αυστραλίας

Ο Μαξ Φερστάπεν αναδείχθηκε νικητής στο GP της Αυστραλίας, που είχε τρεις διακοπές με κόκκινες σημαίες και 8 εγκαταλείψεις! 

GP - Formula 1: Νικητής ο Φερστάπεν στο... χάος της Αυστραλίας

Ο Φερστάπεν ήταν ο νικητής στον 3ο αγώνα της χρονιάς στην Formula 1, με τους Λιούις Χάμιλτον και Φερνάντο Αλόνσο να συμπληρώνουν το βάθρο. Ο αγώνας σημαδεύτηκε από τρεις διακοπές με κόκκινες σημαίες και αποκορύφωμα εκείνη τρεις γύρους πριν από την καρό σημαία. Οι διοργανωτές διέκοψαν τον αγώνα για να καθαρίσει η πίστα από θραύσματα της Haas, έπειτα όταν επαφή του Κέβιν Μάγκνουσεν με τον τοίχο στην έξοδο της στροφής 3.

Στην επανεκκίνηση συγκρούστηκαν Αλόνσο και Σάινθ, με τις δύο Alpine να καταλήγουν στον τοίχο και άλλα τρία μονοθέσια να εγκαταλείπουν.

Οι αγωνοδίκες επανέφεραν την προηγούμενη κατάταξη και επέβαλλαν ποινή 5'' στον Σάινθ για την υπαιτιότητα της σύγκρουσης. Πίσω από την τριάδα Φερστάπεν - Χάμιλτον - Αλόνσο, ακολούθησαν οι Στρολ, Πέρεζ, Νόρις, Χούλκνμπεργκ, Πιάστρι, Ζου και Τσουνόντα.

Ο Κάρλος Σάινθ πέρασε τη γραμμή του τερματισμού στην 4η θέση αλλά έλαβε ποινή 5 δευτερολέπτων για τη σύγκρουση με τον Αλόνσο και έμεινε εκτός βαθμών.

Επόμενος αγώνας είναι το GP Αζερμπαϊτζάν σε τέσσερις εβδομάδες, το 3ήμερο 28-30 Απριλίου.

Αποτελέσματα