Χάμιλτον για Red Bull: «Έχει το γρηγορότερο μονοθέσιο που έχω δει ποτέ»

Ο Λιούις Χάμιλτον σε δηλώσεις του μετά το τέλος του Grand Prix στην Σαουδική Αραβία αναφέρθηκε στο φετινό μονοθέσιο της Red Bull, τονίζοντας πως είναι το πιο γρήγορο που έχει δει στην καριέρα του. 

Χάμιλτον για Red Bull: «Έχει το γρηγορότερο μονοθέσιο που έχω δει ποτέ»

Ο Λιούις Χάμιλτον στο δεύτερο Grand Prix της χρονιάς στην Σαουδική Αραβία τερμάτισε στην 5η θέση, μένοντας για δεύτερο σερί αγώνα εκτός βάθρου.

Ο Άγγλος οδηγός της Mercedes σε δηλώσεις του μετά την λήξη του GP στην Τζέντα αναφέρθηκε στο φετινό μονοθέσιο της Red Bull, RB19, το οποίο και χαρακτήρισε ως το γρηγορότερο που έχει δει στην καριέρα του.

«Δεν ξέρω, δεν είμαι εγώ που πρέπει να το κρίνει αυτό, αλλά ποτέ δεν έχω δει ένα μονοθέσιο τόσο γρήγορο. Όταν εμείς ήμασταν γρήγοροι, δεν ήμασταν τόσο πολύ», ανέφερε αρχικά και εν συνεχεία πρόσθεσε:

«Η RB19 είναι το πιο γρήγορο αυτοκίνητο που έχω δει ποτέ σε σύγκριση με τα υπόλοιπα - δεν ξέρω πώς ή γιατί, αλλά ο Verstappen με προσπέρασε με σοβαρή διαφορά στην ταχύτητα. Δεν μπήκα καν στον κόπο να αμυνθώ διότι η διαφορά ταχύτητας ήταν τεράστια».

Έπειτα, ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής μίλησε για την εμφάνιση της ομάδας του στο GP της Σαουδικής Αραβίας, τονίζοντας πως η στρατηγική δεν δούλεψε τόσο καλά για εκείνον.

«Πήραμε ορισμένους καλούς βαθμούς ως ομάδα στη Σαουδική Αραβία. Εγώ ανέβηκα στην κατάταξη, που πάντα είναι κάτι ελπιδοφόρο, μιας και αν μη τι άλλο τουλάχιστον πας μπροστά. Βάζεις το ένα πόδι μπροστά από το άλλο. Οπότε είμαι ευγνώμων που ανέβηκα από την 7η στην 5η θέση.

Η στρατηγική δεν δούλεψε και τόσο καλά για μένα. Το στήσιμο του αυτοκινήτου ήταν λίγο μακριά από το ιδανικό. Πιστεύω ότι αν είχα τις ρυθμίσεις του Τζορτζ θα βρισκόμουν σε καλύτερη θέση. Εγώ επέλεξα μία ρύθμιση, εκείνος μία άλλη. Διάλεξε έναν δρόμο που μου φάνηκε λανθασμένος, αλλά εντέλει ήταν ο σωστός. Υπάρχουν πολλά στα οποία πρέπει να δουλέψουμε, αλλά υπάρχουν θετικά από αυτόν τον αγώνα»
, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χάμιλτον.