Χάμιλτον: «Ο Φερστάπεν πρέπει να είναι υπερήφανος για τον εαυτό του»

Ο πιλότος της Mercedes-AMG, Λιούις Χάμιλτον, έπλεξε το εγκώμιο του Μαξ Φερστάπεν για τη φετινή σεζόν που διένυσε στην Formula 1.

Χάμιλτον: «Ο Φερστάπεν πρέπει να είναι υπερήφανος για τον εαυτό του»

O Μαξ Φερστάπεν διανύει μια εξαιρετική σεζόν στην Formula 1 καταρρίπτοντας μια σειρά από ρεκόρ. Στο πλαίσιο του Grand Prix Βραζιλίας στο Σάο Πάολο, ο Λιούις Χάμιλτον ρωτήθηκε σχετικά με τη σεζόν του περυσινού μεγάλου του αντιπάλου.

«Δεν μπορώ να πω πως έχω εξετάσει ενδελεχώς το τι έχει κάνει ο Φερστάπεν φέτος, αλλά πιστεύω πως έχει κάνει φοβερή δουλειά. Έκανε ακριβώς ότι έπρεπε να κάνει. Η ομάδα του προσέφερε ένα πάρα πολύ καλό μονοθέσιο και απέδιδε εξαιρετικά σε κάθε αγώνα», δήλωσε ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο Sky Sports.

Ο Φερστάπεν σπάει φέτος το ένα ρεκόρ της Formula 1 μετά το άλλο, κάτι το οποίο έχει ζήσει και ο Χάμιλτον στο παρελθόν: «Ο Μαξ πρέπει να είναι υπερήφανος με τον εαυτό του και το τι έχει καταφέρει. Γνωρίζω το πώς είναι να είσαι στη θέση αυτή. Έχει την ευκαιρία να κερδίσει κι άλλους αγώνες, μπορεί να σπάσει κι άλλα ρεκόρ αν δεν μπορούμε να τον σταματήσουμε εμείς ή η Ferrari. Δεν έχω τι άλλο να πω, έχει κάνει φοβερή δουλειά».

Όσο για τις ελπίδες του στο Ιντερλάγος, ο Χάμιλτον επεσήμανε: «Κάθε φορά που πάμε σε ένα αγωνιστικό τριήμερο βρισκόμαστε προ εκπλήξεως. Είτε η διαφορά μας με την κορυφή θα είναι πιο μεγάλη απ' ότι περιμένουμε, είτε πιο μικρή. Δεν γνωρίζω αν το μονοθέσιο θα είναι γρήγορο εδώ. Δεν ξέρω αν θα είμαστε τόσο κοντά όσο ήμασταν στο Μεξικό. Ξέρουμε πως λειτουργεί το μονοθέσιό μας, τα δυνατά του σημεία και τις αδυναμίες του, οπότε δεν περιμένω να είναι η πιο εύκολη πίστα για εμάς».