Νέα «διαμάχη» ανάμεσα σε Αλόνσο και Χάμιλτον

Ο Φερνάντο Αλόνσο και ο Λιούις Χάμιλτον απέδειξαν για άλλη μία φορά πως δεν διατηρούν και τις καλύτερες σχέσεις.

Νέα «διαμάχη» ανάμεσα σε Αλόνσο και Χάμιλτον

Στο προσκήνιο ήρθε η «κακή» σχέση του Φερνάντο Αλόνσο με τον Λιούις Χάμιλτον. Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του Ισπανού πρωταθλητή, ο οποίος υποστήριξε πως τα πρωταθλήματα του Μαξ Φερστάπεν έχουν περισσότερη αξία από εκείνα του Βρετανού.

Ο πιλότος της Alpine δήλωσε αρχικά: «Έχω μεγάλο σεβασμό για τον Λιούις, αλλά και πάλι είναι διαφορετικό να έχεις κερδίσει επτά παγκόσμια πρωταθλήματα όταν ο μοναδικός σου αντίπαλος ήταν ο άλλος οδηγός της ομάδας σου. Τότε, πιστεύω ότι ένα πρωτάθλημα έχει μικρότερη αξία σε σχέση με την κατάκτηση λιγότερων τίτλων, που όμως τους έχεις κερδίσει αντιμετωπίζοντας άλλους οδηγούς με ισάξιο ή και καλύτερο εξοπλισμό. Το 2005 και το 2006 ξεκίνησα κι εγώ καλά τις σεζόν εκείνες, και κατάφερα να οικοδομήσω μια διαφορά. Μετά οι άλλοι θα είχαν καλύτερο αυτοκίνητο, αλλά κατάφερα να ελέγξω αυτό το προβάδισμα.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: Ποτέ δεν είχα να αντιμετωπίσω τον team-mate μου για να κερδίσω εκείνους τους τίτλους. Ούτε είδα τον Μαξ να αντιμετωπίζει τον Πέρεζ ή τον Άλμπον για να κερδίζει αγώνες. Αλλά ο Σουμάχερ, συγκεκριμένα, μονομαχούσε με τον άλλο οδηγό της ομάδας του για να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής πέντε φορές στη σειρά, και ο Χάμιλτον μαχόταν επίσης με τον Ρόσμπεργκ και τον Μπότας. Οπότε είναι διαφορετικό νομίζω».

Από την πλευρά του ο Χάμιλτον δεν πήρε δημόσια θέση για τα λεγόμενα του Αλόνσο, ωστόσο επέλεξε να αφήσει υπονοούμενα μέσα από τα social media. Συγκεκριμένα ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής ανέβασε φωτογραφία με εκείνον στην κορυφή του βάθρου και τον Ισπανό στη δεύτερη θέση μετά από το Grand Prix των ΗΠΑ το 2007.