Λεκλέρ: «Πάντα προσπαθώ να πιέσω στο όριο»

Ο Μονεγάσκος πιλότος της Ferrari Σαρλ Λεκλέρ μίλησε για τα πεπραγμένα της σεζόν έως τώρα στη Formula 1, αλλά και για το Grand Prix που θα διεξαχθεί στο Όστιν των ΗΠΑ την Κυριακή (23/10).

Λεκλέρ: «Πάντα προσπαθώ να πιέσω στο όριο»

Τον απολογισμό της φετινής σεζόν για εκείνον αλλά και για τη Ferrari, έκανε ο Σαρλ Λεκλέρ, μιλώντας πριν το Grand Prix που θα διεξαχθεί στο Όστιν των ΗΠΑ την Κυριακή (23/10).

Ο Μονεγάσκος αναφέρθηκε στα λάθη που του χρεώνουν, τονίζοντας πως ο κόσμος μιλάει για αυτά περισσότερο από όσο πρέπει.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πιλότος της Ferrari:
«Δεν πιστεύω πως όταν έκανα λάθη, έπρεπε να επανορθώσω γι’ αυτά. Είχα κίνητρο να τα πάω καλά στον εντός έδρας αγώνα της Ferrari στην Ίμολα, αλλά και στη Γαλλία, ναι, έκανα λάθη. Όμως θα μπορούσαν να συμβούν οπουδήποτε στη σεζόν.

Για εμένα δεν έχουν έτσι τα πράγματα. Πάντα προσπαθώ να πιέσω στο όριο, συνέχεια. Είχα το μεγάλο λάθος στη Γαλλία κι ένα μικρό στην Ίμολα. Δεν μπορώ να το αλλάξω αυτό. Νιώθω πως ο κόσμος μιλάει περισσότερο για τα λάθη μου απ’ όσο πρέπει.

Προφανώς, η διαφορά στη βαθμολογία είναι τεράστια και είχαμε συνεχόμενους αγώνες που χάναμε βαθμούς. Κάποια στιγμή, για οτιδήποτε κι αν κάναμε ήμασταν στο μικροσκόπιο. Ως ομάδα πρέπει να δουλέψουμε στο να διαχειριζόμαστε τις Κυριακές μας καλύτερα από εδώ και πέρα».

Για την πορεία του στη φετινή σεζόν: «Ειλικρινά, είμαι πολύ χαρούμενος με τη φετινή σεζόν. Φυσικά θα μιλάμε πάντα για τα λάθη μου σε Ίμολα και Γαλλία, αλλά μέσα σε 23 αγώνες, πάντα θα υπάρχει κάποιο σημείο όπου θα κάνεις ένα λάθος, ειδικά όταν μάχεσαι στο όριο.

Ήμουν άπληστος στη Γαλλία, σε ένα σημείο που δεν έπρεπε. Μπορεί και στην Ίμολα το καλύτερο που μπορούσα να κάνω ήταν να μείνω στη θέση μου. Ως οδηγός, πάντα προσπαθείς να δουλέψεις με τις μικρές λεπτομέρειες, αλλά σε κάθε αγώνα μαθαίνεις και κάτι. Προσπαθείς να είσαι καλύτερος οδηγός. Δεν υπάρχουν πολλά που θα άλλαζα προσωπικά».