Χόρνερ: «H Honda μετάνιωσε για την αποχώρησή της»

Στην Red Bull Racing είναι πεπεισμένοι πως η Honda έχει μετανιώσει για την αποχώρησή της από την Formula 1 και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο της επέκτασης της συνεργασίας τους μέχρι το 2026.

Χόρνερ: «H Honda μετάνιωσε για την αποχώρησή της»

Το 2019 η Red Bull Racing και η Honda ξεκίνησαν την τεχνική τους συνεργασία, η οποία εκ του αποτελέσματος απεδείχθη λίαν επιτυχημένη. Ο Μαξ Φερστάπεν έγινε ο πρώτος πρωταθλητής της ιαπωνικής εταιρείας μετά τον Άιρτον Σένα, σε μια συγκλονιστική σεζόν, το 2021.

Η περασμένη χρονιά όμως, ήταν η τελευταία της Honda ως προμηθευτής κινητήρων στην Formula 1, με την Red Bull Racing να διατηρεί τους κινητήρες των Ιαπώνων, μέσω της Red Bull Powertrains. Στο πλαίσιο του Grand Prix Ιαπωνίας, οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν πως μέχρι το πέρας του 2025 θα έχουν πιο στενή σχέση, ενώ και τα λογότυπα της Honda θα επιστρέψουν στο μονοθέσιο των αυστριακών.

Για την αλλαγή πλεύσης της Honda κλήθηκε να μιλήσει ο επικεφαλής των «ταύρων», Κρίστιαν Χόρνερ, ο οποίος δήλωσε πως: «Πιστεύω πως το μετάνιωσαν. Πήραν την απόφαση να αποχωρήσουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Έκτοτε όλα στη Formula 1 έχουν “πάει” σε ένα τρελό επίπεδο, το ενδιαφέρον δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερο. Έχουν πάρει πλέον μία διαφορετική κατεύθυνση, έχουν επικεντρωθεί στον εξηλεκτρισμό με τα αυτοκίνητα δρόμου τους».

Το 2026 η Formula 1 πρόκειται να περάσει σε μία νέα εποχή μονάδων ισχύος. Η Red Bull Racing σκοπεύει να εξελίξει μόνη τον κινητήρα της, μέσω της Red Bull Powertrains, με τον Χόρνερ πάντως να μην αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές.

«Έχουμε επεκτείνει τη συμφωνία μας μέχρι το τέλος του 2025, κάνουν φανταστική δουλειά. Θα έχουμε συνομιλίες για το 2026, εάν μπορούμε να κάνουμε κάτι στον τομέα του ηλεκτρισμού του κινητήρα. Η ισχύς του κινητήρα το 2026 θα είναι κατά 50% ηλεκτρική», πρόσθεσε ο 48χρονος.

Λίγες εβδομάδες πριν την επέκταση της συνεργασίας της Red Bull Racing με την Honda, έγινε επίσημο πως η Porsche δεν θα συνεργαστεί με την αυστριακή ομάδα το 2026 στον τομέα των κινητήρων.