Formula 1: Θριαμβευτής στην Σιγκαπούρη ο Πέρεθ!

Ο Σέρχιο Πέρεθ πήρε την νίκη στο επεισοδιακό Γκραν Πρι Σιγκαπούρης αφήνοντας δεύτερο τον Σαρλ Λεκλέρκ. Στην 8η θέση ο Μαξ Φερστάπεν. 

Formula 1: Θριαμβευτής στην Σιγκαπούρη ο Πέρεθ!

Την τέταρτη νίκη της καριέρας του πανηγύρισε ο Σέρχιο Πέρεθ στο επεισοδιακό Γκραν Πρι Σιγκαπούρης! Στο βάθρο και η Ferrari, με Λεκλέρκ και Σάινθ.

Ο Σέρχιο Πέρεθ ξεκίνησε καλύτερα από τον Σαρλ Λεκλέρ και έστριψε πρώτος. Πίσω τους ο Χάμιλτον και ο Σάινθ στριμώχτηκαν με αποτέλεσμα ο Βρετανός να χρειαστεί να βγει για λίγο εκτός πίστας ενώ ο Φερστάπεν δεν ξεκίνησε καλά. Ο Λεκλέρ έχασε την πρώτη θέση στην εκκίνηση αλλά δεν το έβαλε κάτω και προσπαθούσε να μην αφήσει τον Σέρχιο Πέρεζ να απομακρυνθεί, τη στιγμή που ο Κάρλος Σάινθ πίσω τους έχανε όλο και περισσότερο έδαφος.

Παρότι η Red Bull ήταν καθαρά ταχύτερη από την Alpine, ο Αλόνσο με την αμυντική του οδήγηση κατάφερνε να κρατάει πίσω του τον Φερστάπεν, ο οποίος δεν είχε τη βοήθεια του DRS, καθώς λόγω συνθηκών ήταν απενεργοποιημένο. Ο Σέρχιο Πέρεθ λίγο-λίγο αύξανε τη διαφορά του από τον Λεκλέρ, η οποία πλέον πλησίαζε στα 2 δευτερόλεπτα.

Ο 350ος αγώνας της καριέρας του Αλόνσο τερματίστηκε πρόωρα. Ο κινητήρας στο μονοθέσιο της Alipne σταμάτησε να λειτουργεί και ο Ισπανός αναγκάστηκε να παρκάρει στην άκρη της πίστας. Ο Σαρλ Λεκλέρ ήταν ο πρώτος από τους πρωτοπόρους που πήρε το ρίσκο και μπήκε στα pit για να αλλάξει τα ενδιάμεσα ελαστικά με σλικ μεσαίας γόμας και ενώ η κίνηση στο pit lane αυξανόταν, αφού όλοι έμπαιναν για αλλαγή ελαστικών, ο Γιούκι Τσουνόντα έχασε τον έλεγχο της AlphaTauri και έπεσε με ταχύτητα στις μπαριέρες.

Στην επανεκκίνηση ο Πέρεθ κράτησε με ευκολία την πρώτη θέση από τον Λεκλέρ, ο οποίος επίσης δεν κινδύνεψε από τον Σάινθ. Τότε έγινε γνωστό ότι ο Σέρχιο Πέρεθ βρισκόταν υπό διερεύνηση από τους αγωνοδίκες για πιθανή παράβαση των κανονισμών για το Αυτοκίνητο Ασφαλείας.

Ενώ λοιπόν ο Πέρεθ έδειχνε να κρατά την νίκη στα χέρια του, ο Σαρλ Λεκλέρ σταμάτησε να τον πιέζει. Εντούτοις, από τη Ferrari πήρε το μήνυμα να μην αφήσει την διαφορά να περάσει τα 5 δευτερόλεπτα, αφού ο Μεξικανός βρισκόταν υπό διερεύνηση, που θα γινόταν μετά το τέλος του αγώνα, και υπήρχε το ενδεχόμενο ποινής, που θα έφερνε τον Μονεγάσκο στην πρώτη θέση.

Εν τέλει,ψο Πέρεθ δεν δυσκολεύτηκε να φτιάξει διαφορά μεγαλύτερη από 5 δευτερόλεπτα από τον Λεκλέρ, ο οποίος στο τέλος έχανε πολύ χρόνο και τερμάτισε δεύτερος. Ο Κάρλος Σάινθ τερμάτισε 3ος και ανέβηκε στο βάθρο των νικητών. Ο Λάντο Νόρις τερμάτισε στην τέταρτη θέση, μπροστά από τον Ντάνιελ Ρικάρντο και ακολούθησαν οι Λανς Στρολ, Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος στον φινάλε προσπέρασε τον Σεμπάστιαν Φέτελ, Λούις Χάμιλτον και Πιέρ Γκασλί.

Επόμενος αγώνας το επόμενο Σαββατοκύριακο (7-9 Οκτωβρίου) είναι το Γκραν Πρι Ιαπωνίας στην Σουζούκα.