Formula 1: Κοντά σε συμφωνία για το «Grand Prix Καραϊβικής»

Το «Grand Prix Καραϊβικής» φαίνεται να είναι προ των πυλών καθώς η Κολομβία να βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με την Liberty Media για να φιλοξενήσει αγώνα της Formula 1

Formula 1: Κοντά σε συμφωνία για το «Grand Prix Καραϊβικής»

Ένα νέο εξωτικό προορισμό ετοιμάζεται να προσθέσει στο πρόγραμμά της η Formula 1 σύμφωνα με πληροφορίες από την Κολομβία που αναπαρήγαγε σε δημοσίευμα της ισπανική Marca.

Συγκεκριμένα, στα σκαριά φέρεται να βρίσκεται και ένας δεύτερος αγώνας στην Λατινική Αμερική, το «Grand Prix Καραϊβικής»! Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, πρόκειται για αγώνα που θα λαμβάνει χώρα στην Κολομβία και συγκεκριμένα στην πόλη της Μπαρρανκίγια, η οποία βρίσκεται περίπου 1000 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Μποκοτά. Βρέχεται από τον Ατλαντικό Ωκεανό και είναι γνωστή για το διάσημο τετραήμερο καρναβάλι της.

Το σχέδιο μιλά για αγώνα στους δρόμους του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, στο οποίο κατοικούν πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι και το οποίο φέρει και το παρατσούκλι: «Η χρυσή πύλη της Κολομβίας».

Πιο αναλυτικά, ο δήμαρχος της Μπαρρανκίγια, Χάιμε Πουμαρέχο Χάινς μιλώντας στην Marca δήλωσε: «Αυτό που μπορώ να πω είναι πως η διαδικασία προχωρά πολύ καλά. Έχουμε σημειώσει πρόοδο και πλέον βρισκόμαστε στο στάδιο της τελικής απόφασης. Η προσπάθεια που κάνουμε σχετικά με την κλιματική αλλαγή θα είναι “σημαία” του Grand Prix, που θα είναι μία διοργάνωση που όχι μόνο δεν θα κοστίσει στη χώρα και την πόλη αλλά αντιθέτως, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα βοηθήσει τον τουρισμό».

Σύμφωνα με τον Χάινς, οι ιθύνοντες της Formula 1 έχουν ήδη βρεθεί στην Μπαρρανκίγια, στο πλαίσιο των πρώτων συζητήσεων και διαπραγματεύσεων. Παρόλα αυτά, ένας ενδεχόμενος αγώνας δεν θα έρθει πριν το 2024, ή το 2025. Επίσης εξετάζονται δύο εναλλακτικές για την αγωνιστική διαδρομή. Η μία απλώνεται παράπλευρα του ποταμού Μαγδαλένα, η άλλη όχι.

Υπενθυνμίζουμε πως η Formula 1 έχει μπροστά της το 2023 το μεγαλύτερο καλεντάρι στα 72 χρόνια ιστορίας του σπορ: με τον αριθμό ρεκόρ των 24 αγώνων. Αξίζει να αναφέρουμε πως η Συμφωνία Ομονοίας που είναι σε ισχύ, κάνει λόγο για ανώτατο όριο 25 Grand Prix.