Μπότας: «Μία από τις αδυναμίες μας είναι η ταχύτητα παραγωγής εξαρτημάτων στο εργοστάσιο»

Ο Βάλτερι Μπότας μίλησε για μία από τις αδυναμίες της Alfa Romeo.

Μπότας: «Μία από τις αδυναμίες μας είναι η ταχύτητα παραγωγής εξαρτημάτων στο εργοστάσιο»

Η σεζόν της Formula 1 στο 2022 ξεκίνησε με την Alfa Romeo να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Η έλλειψη αναβαθμίσεων στη C42 σε σχέση με τον ανταγωνισμό και τα πολλαπλά προβλήματα αξιοπιστίας την έχουν αφήσει στην 6η θέση με 52 βαθμούς. Ο αργός ρυθμός εξέλιξης σύμφωνα με τον Βάλτερι Μπότας είναι το βασικό ζήτημα της ελβετικής ομάδας:

«Πιστεύω πως οι αντίπαλοί μας, όπως για παράδειγμα η Alpine και η McLaren έχουν εξελίξει τα μονοθέσιά τους περισσότερο και είχαν πιο συχνά αναβαθμίσεις από εμάς. Έχουμε ακόμη μερικές αναβαθμίσεις που έρχονται, μάλλον στις ΗΠΑ ή στην Ιαπωνία, αλλά δεν θα υπάρξει κάτι άλλο», επεσήμανε ο Μπότας.

Η Alfa Romeo ήταν ένα από τα μονοθέσια στην αρχή της σεζόν που ήταν εντός του ορίου βάρους. Αυτό το πλεονέκτημα ο Μπότας τονίζει πως χάθηκε στην πορεία το 2022 στεκόμενος επίσης σε ένα μειονέκτημα του εργοστασίου:

«Ήμασταν μία από τις ομάδες στην αρχή της σεζόν που ήταν στο όριο του κατώτατου βάρους. Αρκετές ομάδες είχαν υπέρβαρα μονοθέσια και όσο βελτιώνονταν στον τομέα αυτό, το γεγονός αυτό είχε την επίδρασή του. Γνωρίζουμε πως μία από τις αδυναμίες μας είναι η ταχύτητα παραγωγής εξαρτημάτων στο εργοστάσιο, κάτι το οποίο είναι προτεραιότητα για εμάς μελλοντικά. Το γνωρίζουμε αυτό», προσέθεσε ο Φινλανδός.