Λεκλέρ: «Απλά δεν μπορούσα να νικήσω»

Ο Σαρλ Λεκλέρκ δεν κατάφερε να κρύψει την απογοήτευσή του έπειτα από την νέα αποτυχημένη προσπάθεια να κερδίσει αγώνα της Formula 1 μέσα στο 2022.

Λεκλέρ: «Απλά δεν μπορούσα να νικήσω»

Ο Σαρλ Λεκλέρ γνώρισε την ήττα μέσα στη Μόντσα από τον Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος εκκίνησε από την 7η θέση και είναι πλέον αγκαλιά με τον τίτλο.

Για δέκατη φορά στη φετινή σεζόν της Formula 1, η Scuderia Ferrari εκκίνησε από την pole position, όμως τις 6 από αυτές δεν κατάφερε να φθάσει στη νίκη.

Μάλιστα ο Λεκλέρ με το πέρας του αγώνα παραδέχθηκε πως δεν γνωρίζει αν θα μπορούσε να κερδίσει: «Αυτό που έγινε στο τέλος ήταν απογοητευτικό, ήλπιζα να συνεχίσουμε τον αγώνα. Δυστυχώς ήμασταν 2οι σε εκείνο το σημείο λόγω του τι είχε προηγηθεί. Είναι κρίμα αλλά συνολικά τα έδωσα όλα, πήρα τη 2η θέση σήμερα. Ήλπιζα να νικήσω σήμερα μπροστά στους φοβερούς τιφόζι που έχουμε εδώ. Απλά δεν μπορούσα να νικήσω σήμερα (σ.σ. χθες)».

Ο οδηγός της ιταλικής ομάδας αναφέρθηκε και στη στρατηγική την οποία επέλεξε η ομάδα του για το σημερινό αγώνα: «Για να είμαι ειλικρινής, δεν ήμουν σίγουρος τι θα κάνουν οι πίσω μας και πήραμε αυτή την επιλογή. Τερματίσαμε στη 2η θέση και δεν είμαι ευχαριστημένος με τον αγώνα. Αλλά θα το δουλέψουμε αυτό. Δεν ξέρω πού μπορούμε να βρούμε την ταχύτητα. Ο ρυθμός μας ήταν δυνατός σήμερα, αλλά… δεν ξέρω».

Παρά τις 8 pole position στο 2022, ο Λεκλέρ μετρά μόλις 3 νίκες, η τελευταία του νίκη είναι στο Grand Prix Αυστρίας στα μέσα Ιουλίου.