Formula 1: Το μονοθέσιο της Alpine θα οδηγήσει ο Βιλνέβ!

Ο Ζακ Βιλνέβ θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι της Alpine A521 στο πλαίσιο των γύρων επίδειξης στους οποίους θα συμμετάσχει στην Μόντσα. 

Formula 1: Το μονοθέσιο της Alpine θα οδηγήσει ο Βιλνέβ!

Ο Ζακ Βιλνέβ θα... θυμηθεί τις ένδοξες μέρες του καθώς θα πραγματοποιήσει γύρους επίδειξης με μονοθέσιο της Formula 1 σε λίγες ημέρες στην Μόντσα. Ο Καναδός θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι της Alpine A521, το μονοθέσιο που οδήγησαν οι Φερνάντο Αλόνσο και Έστεμπαν Οκόν το 2021.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά όπου ο Βιλνέβ θα οδηγήσει μονοθέσιο της Formula 1 μετά το Grand Prix Γερμανίας του 2006 . Εκείνη τη χρονιά οδηγούσε για λογαριασμό της BMW Sauber, όταν αντικαταστάθηκε στο Grand Prix Ουγγαρίας από τον Ρόμπερτ Κουμπίτσα.

Ο Βιλνέβ μίλησε για ευκαιρία που του έδωσε η Alpine: «Πριν από 25 χρόνια κέρδισα το πρωτάθλημα με κινητήρα της Renault και το τεστ αυτό έγινε χάρη στη συνεργασία του Canal+, της γαλλικής ομάδας και της γαλλικής τηλεόρασης. Η οδήγηση θα γίνει για την επέτειο των 25 χρόνων από την κατάκτηση του τίτλου. Είναι το μονοθέσιο του 2021, οπότε θα είναι κανονικοί γύροι».

Αυτή όμως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Καναδός θα οδηγήσει μονοθέσιο της ομάδας του Ένστον καθώς το 2004 αγωνίστηκε στα τελευταία τρία Grand Prix της σεζόν δίπλα στον Φερνάντο Αλόνσο και είχε ως καλύτερο αποτέλεσμα τη 2η θέση σε δύο περιπτώσεις. Ο 51χρονος δεν έχει λησμονήσει την τότε εμπειρία του:

«Έκανα στο παρελθόν τρεις αγώνες δίπλα στον Αλόνσο, οπότε έχω παρελθόν με την ομάδα και ο τωρινός αγωνιστικός διευθυντής, ο Άλαν Περμέιν ήταν ο τότε μηχανικός μου. Αυτό που θα ζήσω είναι τρομερά εντυπωσιακό. Είναι τρελό. Θα είναι καλό για να κατανοήσω τα μονοθέσια αυτά. Οδήγησα στον προσομοιωτή. Τα τωρινά μονοθέσια δεν είναι εντυπωσιακά στις αργές στροφές αλλά είναι τρομερά στις γρήγορες στροφές. Θα είναι κόλαση, διότι οι δυνάμεις G θα είναι τρομερές. Το καλό είναι πως στη Μόντσα έχει μεγάλες ευθείες, οπότε χαλαρώνεις», ανέφερε ο Καναδός.

Ως μέρος της προετοιμασίας πριν την Μόντσα, ο Βιλνέβ θα οδηγήσει το μονοθέσιο Ε30 του 2012 στο Πολ Ρικάρ της Γαλλίας.