F1: Ο Σάινθ την pole position στο βελγικό γκραν πρι

Συναρπαστικές οι κατατακτήριες δοκιμές στην πίστα Σπα του Βελγίου, με τον Κάρλος Σάινθ στην pole position για το γκραν πρί της Κυριακής (15.55). Ταχύτερος ο Φερστάπεν, αλλά λόγω ποινής θα ξεκινήσει από τη 15η θέση! 

F1: Ο Σάινθ την pole position στο βελγικό γκραν πρι

Ο Κάρλος Σάινθ θα εκκινήσει πρώτος στο γκραν πρι της Formula 1 στο Βέλγιο (Κυριακή 28/8-15.55) καθώς ο Ισπανός πιλότος της Ferrari ήταν πρώτος στις κατατακτήριες δοκιμές μετά από μάχη με τον Σέρχιο Πέρεζ. Ο Σάινθ υπό το βλέμμα του πατέρα του που βρίσκεται στο Σπα για τον αγώνα του γιου του παίρνει την pole position για δεύτερη φορά στην καριέρα του.

Τον ταχύτερο χρόνο γενικά έκανε και με μεγάλη διαφορά ο Μαξ Φερστάπεν που όμως λόγω ποινής (αλλαγές στο μονοθέσιό του) δεν μπορούσε να διεκδικήσει την pole, όπως και ο Λεκλέρ, ο οποίος στο τέλος (Q3) βοήθησε τον Σάινθ να βγει δεύτερος και εν τέλει να πάρει την pole. Ο Φερστάπεν ήταν εκπληκτικός, αλλά θα βρίσκεται στη 15η θέση στην αφετηρία. Κανένας οδηγός θα αρχίσει στον αγώνα με βάση τη θέση του στις κατατακτήριες λόγω των ποινών!

Πρώτος, λοιπόν, ο Σάινθ, δεύτερος ο Πέρεζ, τρίτος ο Αλόνσο στην εκκίνηση του γκραν πρι που συγκεντρώνει αυτές τις μέρες πάνω από 300.000 θεατές στη θρυλική πίστα του Σπα.

Από το Q2 έμειναν έξω οι Ρικιάρντο (τον νίκησε ο Άλμπον σε νεκρό χρόνο!), Γκάσλι, Ζου, Στρολ, Σουμάχερ. Με ταχύτερους Λεκλέρ και Φερστάπεν που λόγω ποινής ήξεραν ότι δεν μπορούσαν να πάρουν την pole. Ακολούθησαν Πέρεζ, Σάινθ και οι δυο Mercedes με Χάμιλτον και Ράσελ.

Από το Q1 αποκλείστηκαν οι Φέτελ (για δύο χιλιοστά!), Λατίφι, Μάγκνουσεν, Τσουνόντα (από λάθος του) και Μπότας (για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια και ενώ είχε την pole στη Βουδαπέστη)

Να σημειωθεί ότι η μάχη των κατατακτήριων δοκιμών ξεκίνησε με ημίωρη καθυστέρηση λόγω ατυχήματος που είχε γίνει σε προηγούμενο αγώνα και χρειάστηκε επιδιόρθωση μπαριέρας.