Αποσύρεται ο Φέτελ στο τέλος της σεζόν

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ ανακοίνωσε την αποχώρησή του στο τέλος της φετινής σεζόν. 

Αποσύρεται ο Φέτελ στο τέλος της σεζόν

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 αποκάλυψε μέσω του λογαριασμού του στο Instagram, ότι θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν.

«Η απόφαση να αποσυρθώ ήταν δύσκολη για μένα και πέρασα πολύ χρόνο να το σκεφτώ», είπε ο Φέτελ σε δήλωση που δημοσίευσε η Aston Martin.

«Στο τέλος της χρονιάς θέλω να αφιερώσω λίγο χρόνο για να σκεφτώ σε τι θα επικεντρωθώ στη συνέχεια. Είναι πολύ ξεκάθαρο για μένα ότι, ως πατέρας, θέλω να περάσω περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μου».

Ο Φέτελ είναι ο τρίτος πιο επιτυχημένος οδηγός στην ιστορία του σπορ από πλευράς νικών έχοντας 53 στο σύνολο. Βρίσκεται πίσω μόνο από τους Λιούις Χάμιλτον (103 νίκες) και το ίνδαλμά του, Μίκαελ Σουμάχερ (91 νίκες).

Αναλυτικά στο βίντεο που ανέβασε στον επίσημο λογαριασμό του αναφέρει:

«Είμαι εδώ για να ανακοινώσω ότι θα αποσυρθώ από τη Formula 1 στο τέλος του 2022. Πιθανότατα θα έπρεπε να αρχίσω ευχαριστώντας μια μεγάλη λίστα ανθρώπων, αλλά αισθάνομαι ότι είναι πιο σημαντικό να εξηγήσω τους λόγους πίσω από αυτή την απόφασή μου.

Αγαπώ αυτό το σπορ. Ήταν στο επίκεντρο της ζωής μου από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου. Όσο όμως υπάρχει ζωή μέσα στην πίστα, υπάρχει και η δική μου ζωή μακριά από αυτήν. Το να είμαι οδηγός αγώνων δεν αποτελούσε ποτέ ολόκληρη την ταυτότητά μου.

Πιστεύω στην ταυτότητα του ποιοι είμαστε και πώς συμπεριφερόμαστε στους άλλους παρά για το τι κάνουμε. Ποιος είμαι; Είμαι ο Σεμπάστιαν. Πατέρας τριών παιδιών και σύζυγος μιας πανέμορφης γυναίκας. Έχω περιέργεια και γοητεύομαι από παθιασμένους ανθρώπους. Έχω εμμονή με την τελειότητα. Είμαι ανεκτικός και νιώθω ότι όλοι έχουμε τα ίδια δικαιώματα στη ζωή, ανεξάρτητα από το πως είμαστε, από που προερχόμαστε και ποιον αγαπάμε.

Μου αρέσει να είμαι έξω, μου αρέσει η φύση και τα θαύματά της. Είμαι πεισματάρης και ανυπόμονος. Μπορώ να γίνω ενοχλητικός. Μου αρέσει να κάνω τους ανθρώπους να γελάνε. Μου αρέσει η σοκολάτα και η γεύση του φρέσκου ψωμιού. Το αγαπημένο μου χρώμα είναι το μπλε.

Πιστεύω στην αλλαγή και στην πρόοδο και για κάθε μικρό που κάνει τη διαφορά. Είμαι αισιόδοξος και θεωρώ ότι οι άνθρωποι είναι καλοί.

Παράλληλα με τους αγώνες μεγάλωνα μία οικογένεια και απολαμβάνω να είμαι μαζί τους. Απέκτησα άλλα ενδιαφέροντα μακριά από την Formula 1. Το πάθος μου για τους αγώνες και την Formula 1 είχε ως αποτέλεσμα να είμαι για αρκετό καιρό μακριά τους και να σπαταλώ ενέργεια.

Αφοσιωμένος στο πάθος μου και τον τρόπο που το έκανα και τον τρόπο που εγώ θεωρούσα σωστό δεν συμβαδίζουν με το να είμαι ένας καλός πατέρας και σύζυγος. Η ενέργεια που χρειάζεται για να γίνεις ένα με το μονοθέσιο και την ομάδα για να κυνηγάς την τελειότητα απαιτεί συγκέντρωση και αφοσίωση».