Σάινθ: «Δεν είχαμε κάνει πρόβα το tow με τον Λεκλέρ»

Ο Κάρλος Σάινθ δήλωσε ικανοποιημένος από την ταχύτητά του στις κατατακτήριες δοκιμές και από τη βοήθεια που προσέφερε στον συμπαίκτη του στην Ferrari.

Σάινθ: «Δεν είχαμε κάνει πρόβα το tow με τον Λεκλέρ»

Ο Κάρλος Σάινθ έλαβε κανονικά μέρος σε όλες τις περιόδους των κατατακτήριων δοκιμών παρά την αντικατάσταση όλης της μονάδας ισχύος από την Scuderia Ferrari βοηθώντας τον Σαρλ Λεκλέρ να πάρει την pole position

Μιλώντας στο κανάλι της F1 μετά το τέλος της περιόδου, ο 27χρονος Ισπανός υποστήριξε ότι αυτό ήταν το σχέδιο της Ferrari εξαρχής. «Αυτό ήταν το πλάνο από την αρχή του τριημέρου. Δυστυχώς η ποινή έρχεται σε ένα σημείο της σεζόν όπου νιώθω πολύ καλά με το μονοθέσιο, ήμουν την Παρασκευή και το Σάββατο πολύ γρήγορος. Ο στόχος μας ήταν να περάσω στο Q3 και να δώσω το tow στον Σαρλ. Κάτι που θεωρώ ότι έκανα πολύ πετυχημένα. Είμαι χαρούμενος για την ομάδα».

Σε ερώτηση αν έχουν εξασκηθεί πάνω στη συγκεκριμένη πρακτική, ο Σάινθ απάντησε αρνητικά. «Όχι, αλλά γνωρίζω πώς να δίνω ένα αποτελεσματικό tow. Ξέρω πού θα ήθελα να βρεθεί ο Σαρλ για να δώσει σε μένα tow, οπότε το έκανα όπως θεωρούσα καλύτερα».

Σχετικά με το στόχο του στον αγώνα, εκκινώντας από το πίσω μέρος του grid, ο Ισπανός ανέφερε: «Θεωρώ ότι αυτό το τριήμερο είμαι από τους πιο γρήγορους οδηγούς στην πίστα. Οπότε πιστεύω ότι θα καταφέρω να κερδίσω θέσεις. Εξαρτάται ποια θα είναι η αίσθηση με τα ελαστικά σκληρής γόμας, πόσο δύσκολο θα είναι να ακολουθήσεις και να προσπεράσεις άλλα μονοθέσια, με τις υψηλές θερμοκρασίες. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ, έχω καλή αίσθηση με το μονοθέσιο και είναι μία καλή ευκαιρία για να ανακάμψω».

Ο δωδέκατος γύρος του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 θα ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα, ώρα Ελλάδας.