Λεκλέρκ: «Παίξαμε με τα όρια των κανονισμών στο Σίλβερστον»

Ο Σαρλ Λεκλέρκ διατείνεται πως στους τελευταίους γύρους η μάχη που έδωσε με τους Σέρχιο Πέρεζ και Λιούις Χάμιλτον ήταν εντός ορίων.

Λεκλέρκ: «Παίξαμε με τα όρια των κανονισμών στο Σίλβερστον»

Στους τελευταίους γύρους του Grand Prix Μ. Βρετανίας εκτυλλίχθηκε μια εκπληκτική μάχη ανάμεσα σε τρεις πιλότους. Οι Σέρχιο Πέρεζ και Λιούις Χάμιλτον κατάφεραν να περάσουν τον Σαρλ Λεκλέρ, ο οποίος δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος από τη στρατηγική της Scuderia Ferrari.

Ο Μονεγάσκος λοιπόν, πιστεύει πως η μάχη του με τους οδηγούς των Red Bull Racing και Mercedes-AMG ήταν εντός κανονισμών:

«Δεν πιστεύω πως υπήρξε κάτι που ήταν εκτός ορίων. Προφανώς ήταν μία πολύ σκληρή μάχη που απόλαυσα. Μπορείς να έχεις κανονισμούς για κάθε περίσταση, αλλά μετά θα έχεις καταστροφικά αποτελέσματα. Μερικές φορές πρέπει να αφήνεις το show να εκτυλίσσεται. Πιστεύω πως χειριστήκαμε σωστά στην κατάσταση. Ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα. Όλοι μας παίξαμε με τα όρια των κανονισμών και μάλλον πρώτος εγώ γιατί ήμουν σε μία πολύ δύσκολη θέση. Προσπάθησα να κάνω το καλύτερο δυνατό και το διασκέδασα», ανέφερε ο Μονεγάσκος στο πλαίσιο του GP Αυστρίας.

Από την πλευρά του, ο Λιούις Χάμιλτον θέλει εξηγήσεις για μία συγκεκριμένη κίνηση του Πέρεζ: «Έχω δει ένα βίντεο που όταν προσπέρασα τους Πέρεζ και Λεκλέρ, πιστεύω πως ο Τσέκο βγήκε εκτός πίστας και απέκτησε πλεονέκτημα. Σε αυτά τα σενάρια, ως οδηγοί ζητάμε ξεκάθαρες αποφάσεις. Δηλαδή μπορούμε να κάνουμε κάποια πράγματα και άλλα δεν μπορούμε; Ένα από αυτά που συζητάμε αφορά στις συνεχείς αλλαγές γραμμής όταν αμυνόμαστε. Πάντα ίσχυε πως επιτρέπεται να αλλάξεις γραμμή μόνο μία φορά. Πρέπει όμως να υπάρχει συνοχή. Όμως πιστεύω ότι οι μάχες ήταν φοβερές. Πρέπει να βελτιωθεί η επιβολή των κανονισμών και να υπάρχει σαφήνεια».