Formula 1: «Πρίγκιπας» ο Πέρες στο Μονακό!

Ο Σέρχιο Πέρες με Red Bull θριάμβευσε στο Μονακό κερδίζοντας υπό βροχή, τον ντόπιο Λεκλέρ, που ξεκίνησε πρώτος αλλά προδόθηκε από τη στρατηγική της Ferrari

Formula 1: «Πρίγκιπας» ο Πέρες στο Μονακό!

Με θριαμβευτή τον Σέρχιο Πέρεθ ολοκληρώθηκε, στο Μονακό, το 7ο γκραν πρι της σεζόν, στη Formula 1!

Ο Μεξικανός είδε πρώτος την καρό σημαία οδηγώντας (υπό βροχή...) την μία Red Bull στους δρόμους του Μόντε Κάρλο και πέτυχε για την τρίτη νίκη στην καριέρα του και πρώτη φετινή του.

Πίσω του, αποτρέποντας το 1-2 της Αυστριακής φίρμας, τερμάτισε ο Κάρλος Σάινθ με Φεράρι, ακολουθούμενος από τον (κάτοχο του παγκόσμιου τίτλου) Μαξ Φερστάπεν.

Ο μεγάλος χαμένος του αγώνα ήταν ο Σαρλ Λεκλέρ που ως ντόπιος και κάτοχος της πολ ποζίσιον έμοιαζε φαβορί, αλλά καταποντίστηκε από την καταστροφική στρατηγική της Ferrari, η οποία πήρε λανθασμένες αποφάσεις όσον αφορά στις αλλαγές ελαστικών στην αρχή του αγώνα, με τον Λεκλέρ να αλλάζει δύο φορές λάστιχα

Στη βαθμολογία των οδηγών ο Φερστάπεν διατήρησε την πρώτη θέση με 125 βαθμούς, ενώ αύξησε την διαφορά του από τον Λεκλέρ (116). Στην τρίτη θέση στο -3 από τον Μονεγάσκο ο Μεξικανός νικητής.

Ο αγώνας ξεκίνησε με αρκετή καθυστέρηση εξαιτίας της βροχής που έπεφτε στο Μονακό.

Μάλιστα, η εκκίνηση έγινε με το αυτοκίνητο ασφαλείας, το οποίο αποχώρησε έπειτα από δύο γύρους. Όσο η πίστα στέγνωνε, τόσο οι ομάδες έπρεπε να λύσουν τον γρίφο για την στρατηγική που θα ακολουθήσουν, δεδομένου ότι ξεκίνησαν με βρόχινα ελαστικά.

Πέρεζ και Φερστάπεν μπήκαν πρώτοι βάζοντας ενδιάμεσα, με τον Λεκλέρ να καθυστερεί και να αλλάζει στον 18ο γύρο με τον Μεξικανό να παίρνει την πρωτοπόρα, σημείο κλειδί για τον αγώνα.

Στον 22ο γύρο η Ferrari προσπάθησε να διορθώσει το λάθος της και οι δύο οδηγοί μπήκαν μαζί για σκληρά ελαστικά.

Η Red Bull απάντησε, με τον Μεξικανό να είναι πρωτοπόρος και τους Σάινθ, Φερστάπεν, Λεκλέρ να ακολουθούν.