Formula 1: Όλες οι μεταγραφές των ομάδων

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στις μεταγραφικές κινήσεις των ομάδων της Formula 1 για την νέα χρονιά του 2019.

Formula 1: Όλες οι μεταγραφές των ομάδων

Μπορεί το κορυφαίο πρωτάθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού να έχει σταματήσει λόγω της καλοκαιρινής διακοπής αλλά αυτό δεν εμποδίζει τις ομάδες να κοιτάξουν την επόμενη μέρα.

Συγκεκριμένα επειδή πολλά συμβόλαια οδηγών λήγουν την φετινή χρονιά οι ιθύνοντες των ομάδων καταστρώνουν τα σχέδια τους για την επόμενη σεζόν. Τα ονόματα δίνουν και παίρνουν με τις πρώτες συμφωνίες να αρχίζουν να διαρρέουν, ενώ αρκετές γράφονται από τον διεθνή τύπο.

Πλην της Mercendes όλες οι υπόλοιπες ομάδες βρίσκονται στον αέρα με τους οδηγούς τους.

Αναλυτικά:

Mercedes: Ο Λιούις Χάμιλτον είναι γνωστό πως έχει ανανεώσει για τα επόμενα δύο χρόνια ενώ ο Βάλντερι Μπότας θα συνεχίσει στην γερμανική ομάδα και την νέα χρονιά.

Ferrari: Ο Σεμπάστιαν Φέτελ θα συνεχίσει στην Scunderia εν αντιθέσει με τον Κίμι Ράικονεν που φήμες τον θέλουν να αποχωρεί. Εάν οριστικοποιηθεί πρώτος υποψήφιος-αντικαταστάτης του θα είναι ο ταλαντούχος Σαρλ Λεκλέρκ της Alfa Romeo – Sauber.

Red Bull: Μετά την συμφωνία του Ρικιάρντο με την Renault το ένα από τα δύο μονοθέσια της Red Bull μένει άδειο. Ο Μαξ Φερστάπεν θα συνεχίσει στους ''Ταύρους'' ενώ θα αποτελέσει και το κλειδί για τον επόμενο ''συμπαίκτη'' του καθώς ακούγεται το όνομα του Κάρλος Σάινθ, με τον οποίο έχουν προηγούμενα. Εναλλακτική λύση φαίνεται να είναι ο Πιερ Γκασλί.

Renault: Έκανε την έκπληξη με την απόκτηση του Ντάνιελ Ρικιάρντο ο οποίος θα έχει στην νέα του ομάδα τον Νίκο Χούλκεμπεργκ που θα συνεχίσει και την επόμενη χρονιά.

Haas: Η αμερικανική ομάδα βρίσκεται στον ''αέρα'' για την επόμενη σεζόν. Τα ονόματα που έχουν ακουστεί για τα δύο μονοθέσια είναι οι Ρομέν Γκροσιάν, Κέβιν Μάγκνουσεν, Σαρλ Λεκλέρκ.

Force India: Μετά την αγορά από τον Λόρενς Στρολ η Force India έχει εξασφαλίσει μία θέση για τα μονοθέσια της, με τον ερχομό του Λανς Στρολ. Το δεύτερο μονοθέσιο θα πάρει ένας από τους Σέρτζιο Πέρεζ, Εστεμπάν Οκόν, Τζορτζ Ράσελ και Νικήτα Μαζεπίν.

McLaren: Στην McLaren κρατούν σιγή ιχθύος για την νέα χρονιά. Τα επικρατέστερα ονόματα είναι οι Στόφελ Βαντόρν, Φερνάντο Αλόνσο, Κάρλος Σάινθ και Λάντο Νόρις.

Toro Rosso: Μετά την φυγή και του Λανς Στρολ τα ονόματα δίνουν και παίρνουν. Αυτοί που θα δώσουν την μάχη για ένα μονοθέσιο είναι οι οι Πιερ Γκασλί, Μπρέντον Χάρτλεϊ και Λάντο Νόρις.

Alfa Romeo – Sauber: Τα πράγματα είναι πολύ ρευστά για την Sauber. Η απόδοση των Λεκλέρκ και 'Ερικσον μέχρι στιγμής τους δίνει το πράσινο φως για την επόμενη χρονιά. Το ταλέντο όμως του νεαρού Πολωνού φαίνεται πως έχει κερδίσει τους ανθρώπους της Ferrari που σκέφτονται την αλλαγή με τον Κίμι Ράικονεν. Σε περίπτωση αποχώρησης του Λεκλέρκ υπάρχουν και τα ονόματα των Τζιοβινάτσι και Οκόν.

Williams: Στην Williams θα περιμένουν καρτερικά το ποιος θα μείνει χωρίς ομάδα για να τον εντάξουν στο σύνολο τους. Τα ονόματα που ακούγονται πιο πολύ είναι Οκόν, Σιρότκιν και Κούμπιτσα.