Χάμιλτον: «Εγώ θ' αποφασίσω πότε θα τελειώσει η καριέρα μου»!

Ο Λιούις Χάμιλτον απάντησε σε σύμβουλο της Ρεντ Μπουλ ότι ίσως έπρεπε να εγκαταλείψει την ενεργό δράση στο φινάλετης περασμένης περιόδου ξεκαθαρίζοντας ότι τους τίτλους τέλους της καριέρας του θ' αποφασίσει ο ίδιος πότε θα τους ρίξει!

Χάμιλτον: «Εγώ θ' αποφασίσω πότε θα τελειώσει η καριέρα μου»!

Ίντριγκα δημιουργήθηκε με την αγωνιστική κατάσταση του Λιούις Χάμιλτον (ο ομόσταυλος του Τζορτζ Ράσελ έχει καλύτερα πλασαρίσματα από τον ίδιο στα τελευταία 3 γκραν πριν) και του μονοθεσίου της Μερτσέντες (που μόνο ανταγωνιστικό δεν είναι...)

Στις δηλώσεις του συμβούλου της Ρεντ Μπουλ, Δρ. Χέλμουτ Μάρκο, ο οποίος είπε ότι ο Χάμιλτον «δέχθηκε γύρο από εμάς, μάλλον θα σκέφτεται ότι έπρεπε να είχε αποχωρήσει πέρσι», ο παλαίμαχος πιλότος, Ζακ Βιλνέβ εξέφρασε τις αμφιβολίες του αν ο Βρετανός επτάκις πρωταθλητής θα μείνει στη F1 μέχρι το καλοκαίρι, ενώ ο δις πρωταθλητής Μίκα Χάκινεν είπε ότι ο Λιούις «θα ψάχνει ήδη το ενδεχόμενο να αλλάξει ομάδα».

Ο Βρετανός με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απάντησε σε όσους προσπαθούν να τον ...ενταφιάσουν αγωνιστικά: «Δουλεύω το αριστούργημά μου. Εγώ θα είμαι αυτός που θα αποφασίσει πότε θα τελειώσει».

Στο πλαίσιο του αγώνα της Ίμολα ο Χάμιλτον είχε δώσει τις απαντήσεις του και στον Μίκα Χάκινεν, χωρίς φυσικά να τον κατονομάσει, λέγοντας:

«Έχω δει μερικά σχόλια από συγκεκριμένα άτομα, τα οποία θυμάμαι πως σεβόμουν όταν ήμουν μικρός και μεγάλωνα. Σε τελική ανάλυση, τα σχόλιά τους είναι ανόητα, ένα μάτσο ανοησίες, που έχουν μόνο στόχο να βγάλουν παχυλούς τίτλους ώστε να κρατήσουν τον εαυτό τους στην επικαιρότητα.

Κοιτάξτε, βρίσκομαι στη Mercedes από τότε που ήμουν 13 ετών. Περάσαμε εκπληκτικές στιμές μαζί. Περάσαμε τα πάνω και τα κάτω μας. Είμαι 100 τοις εκατό αφοσιωμένος σε αυτήν την ομάδα, δεν υπάρχει κανένα άλλο μέρος στο οποίο θα ήθελα να βρίσκομαι», συμπλήρωσε ο Βρετανός.

Και κατέληξε: «Δεν είναι στο DNA μου να κάνω πίσω μόνο και μόνο επειδή βρισκόμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση. Είμαστε ακόμα παγκόσμιοι πρωταθλητές, και μπορούμε να τη φτιάξουμε. Απλά θα χρειαστεί περισσότερο καιρό, και θα είναι μια δύσκολη χρονιά. Μια σεζόν που θα πρέπει να περάσουμε όλοι μαζί [στην ομάδα] με την πίστη ότι μπορούμε να διορθώσουμε τα πράγματα. Αν όχι μέσα στη χρονιά, στη χειρότερη περίπτωση για του χρόνου».