Formula 1: Ο Λεκλέρκ πήρε την pole position

Ο Σάρλ Λεκλέρκ θα εκκινήσει από την πρώτη θέση στον αγώνα της Formula 1 της Κυριακής στην Αυστραλία. Δεύτερη pole position για τον Μονεγάσκο στην φετινή σεζόν.

Formula 1: Ο Λεκλέρκ πήρε την pole position

Όλα έτοιμα για τον τρίτο αγώνα της σεζόν στην Formula 1 με τον Σαρλ Λεκλέρκ να παίρνει την pole position στην Αυστραλία με χρόνο 1:17:868. Αυτή θα είναι η δεύτερη pole position για τον Μονεγάσκο στην σεζόν ο οποίος θα εκκινήσει μπροστά από τους Φερστάπεν (1:18:154) και Πέρεζ (1:18:240).

Από την τέταρτη θέση θα ξεκινήσει ο Λάντο Νόρις, ενώ στις θέσεις 5 και 6 θα βρίσκονται οι Χάμιλτον και Ράσελ αντίστοιχα.

Στο Q1 ο Φερστάπεν ήταν ταχύτερος με τους Πέρεζ και Λεκλέρκ να έπονται. Περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους βγήκε η κόκκινη σημαία. Ο Λατίφι, που ήταν σε hotlap, είδε τον Στρολ να τον προσπερνάει. Ο Καναδός όμως επιτάχυνε, σε μια προσπάθεια να περάσει την Aston Martin από την εσωτερική, με τον Στρολ να πέφτει πάνω στον Λατίφι, ο οποίος κατέληξε στις μπαριέρες.

Οι δύο Red Bull και οι δύο Ferrari συνέχισαν να μονομαχούν και στο Q2. Ο Πέρεζ είχε τον ταχύτερο χρόνο (1:15.340), με τους Σάινθ και Λεκλέρκ να βρίσκονται μπροστά από τον Φερστάπεν.

Εκτός δεκάδας βρέθηκαν οι δύο Alfa Romeo (Μπότας, Τσάο) αλλά και ο Μικ Σουμάχερ.

Η μάχη ξεκαθάρισε στο τρίτο μέρος των κατατακτήριων δοκιμών με τον Λεκλέρκ να είναι ταχύτερος στα πρώτα περάσματα του Q3 με 1:18.239.

Στα 6:58 πριν από το τέλος της διαδικασίας έκανε την εμφάνισή της η δεύτερη κόκκινη σημαία, με τον Αλόνσο να καταλήγει στις μπαριέρες λόγω ενός προβλήματος στο υδραυλικό σύστημα. Μέχρι εκείνη την στιγμή η παρουσία του Ισπανού ήταν πολύ καλή και θα ξεκινήσει από την 10η θέση.

Ο Λεκλέρκ με 1:17.8568 έκανε ένα μοναδικό πρώτο sector και εξασφάλισε την pole position μολονότι ο Φερστάπεν ανέβηκε στην κορυφή με 1:18.154 στα τελευταία λεπτά.