Μάρκο: «Υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης στο συμβόλαιο του Φερστάπεν»

O Μαξ Φερστάπεν ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη Red Bull Honda μέχρι το 2028 πριν την έναρξη της φετινής σεζόν, ωστόσο έχει βάλει στη σύμβασή του έναν ασυνήθιστο όρο.

Μάρκο: «Υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης στο συμβόλαιο του Φερστάπεν»

«Είμαι πιστός στην ομάδα για την ευκαιρία που μου έδωσαν. Πάντα είχαμε έναν κοινό στόχο. Πάντα πίστευα στη συνεργασία μας και ήμασταν τυχεροί που μας βγήκε πέρυσι. Το πρωτάθλημα πήρε την πίεση από πάνω μας», είπε πει ο Μαξ Φερστάπεν μετά την ανανέωση του συμβολαίου του, το οποίο ωστόσο περιέχει μια ασυνήθιστη ρήτρα αποδέσμευσης!

Ειδικότερα, ο Ολλανδός πιλότος θα αγωνίζεται μέχρι το 2028 με τη Reb Bull Honda μόνο εφόσον διαθέτει ένα μονοθέσιο που θα του παρέχει την ευκαιρία να διεκδικεί με καλές πιθανότητες το πρωτάθλημα. Σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει όρος που του επιτρέπει να αποχωρήσει!

Ο σύμβουλος της Red Bull σε θέματα Formula 1, Χέλμουτ Μάρκο, εξήγησε τη συμφωνία που υπάρχει ρήτρα ανάμεσα στις δύο πλευρές:

«Φυσικά και υπάρχει όρος αποδέσμευσης. Αν έχουμε μία "καταστροφή" όπως το 2014, όπου δεν είχαμε καμία τύχη απέναντι στη Mercedes που είχε το προβάδισμα στον τομέα του κινητήρα, τότε νομίζω πως είναι ξεκάθαρο πως στο συμβόλαιο του Φερστάπεν υπάρχει όρος αποδέσμευσης».