Grand Prix Τζέντα: Οι αντάρτες Χούθι ανακοίνωσαν τριήμερη κατάπαυση του πυρός!

Οι αντάρτες, της Υεμένης, Χούθι, ανακοίνωσαν τριήμερη κατάπαυση του πυρός, λίγες ώρες πριν την έναρξη του γκραν πρι της Formula 1 στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

Grand Prix Τζέντα: Οι αντάρτες Χούθι ανακοίνωσαν τριήμερη κατάπαυση του πυρός!

Ανακούφιση στις τάξεις των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού και δη της Formula 1 προκάλεσε η ανακοίνωση της τριήμερης κατάπαυσης του πυρός από πλευράς των ανταρτών Χούθι...

H πυραυλική επίθεση στη Τζέντα, την Παρασκευή (25/03), 10 χλμ μακριά από την πίστα του αγώνα έθεσε σε κίνδυνο την ομαλή διεξαγωγή του Σαουδαραβικού Grand Prix παρότι οι διοργανωτές διαβεβαίωσαν τους διαγωνιζόμενους για την ασφαλή διεξαγωγή του την Κυριακή (27/03).

Ωστόσο η γνωστοποίηση της τριήμερης αναστολή των επιθέσεων με πυραύλους cruise και drone στη Σαουδική Αραβία, από τον επικεφαλής του πολιτικού σκέλους των Χούθι, Μαχντί αλ-Μασάτ έγινε δεκτή με ικανοποίηση.

Η τριήμερη εκεχειρία περιλαμβάνει και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εντός της Υεμένης.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι οι Χούθι είναι έτοιμοι να απελευθερώσουν όλους τους αιχμαλώτους, μεταξύ των οποίων τον αδελφό του Προέδρου της Υεμένης.

Ο ηγέτης των Χούθι δήλωσε ότι η κατάπαυση του πυρός μπορεί να γίνει μόνιμη, αν η συμμαχία υπό τη Σαουδική Αραβία σταματήσει τις αεροπορικές επιθέσεις στην Υεμένη και άρει τον αποκλεισμό στα λιμάνια που ελέγχουν οι αντάρτες.

Η Σαουδική Αραβία ανέπτυξε αρκετές συστοιχίες αντιπυραυλικών συστημάτων περιμετρικά της πίστας στη Τζέντα, με την Ελλάδα να είναι μία από τις χώρες που έχουν αποστείλει συστήματα Patriot εδώ και αρκετούς μήνες.