Στη Renault ο Ρικιάρντο

Λίγη ώρα μετά την αποχώρηση του Ντάνιελ Ρικιάρντο από τη Red Bull στο τέλος του 2018, η Renault ανακοίνωσε ότι ο Αυστραλός οδηγός εντάσσεται στο δυναμικό της.

Στη Renault ο Ρικιάρντο

Ο 29χρονος «πιλότος» υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας και θα συνθέσει μαζί με τον Γερμανό Νίκο Χούλκενμπεργκ το δίδυμο οδηγών της γαλλικής ομάδας για το 2019. Ο Ρικιάρντο έχει πανηγυρίσει επτά νίκες στην διάρκεια της καριέρας του στη Φόρμουλα Ένα, ενώ έχει ανέβει 29 φορές στο βάθρο των νικητών. Είναι παλιός... γνώριμος της «οικογένειας» της Renault, καθώς έχει τρέξει σε πρωταθλήματα Renault junior από το 2007 έως το 2011, ενώ οδηγεί μονοθέσια με μονάδες ισχύος της γαλλικής εταιρείας στη Φόρμουλα Ένα από το 2014.

Ο πρόεδρος της Renault Sport Racing, Ζερόμ Στολ, δήλωσε μετά τη συμφωνία με τον Ρικιάρντο: «Η Renault αποφάσισε να επιστρέψει στη Φόρμουλα Ένα για να παλέψει για τα παγκόσμια πρωταθλήματα. Η απόκτηση του Ντάνιελ Ρικιάρντο είναι μια μοναδική ευκαιρία για τον όμιλο Renault προς αυτόν τον στόχο που δεν μπορούσε να χαθεί. Καλωσορίζουμε την έλευση του Ντάνιελ στην ομάδα μας που βρίσκεται ακόμη στην διαδικασία του χτισίματος, αλλά διαθέτει μεγαλύτερο κίνητρο από ποτέ».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Renault, Σιρίλ Αμπιτεμπούλ, πρόσθεσε: «Η απόκτηση του Ντάνιελ υπογραμμίζει την αποφασιστικότητά μας να επιταχύνουμε την πρόοδό μας προς την πρώτη γραμμή του αθλήματος. Είναι επίσης μια αναγνώριση του έργου που επιτεύχθηκε κατά τις τελευταίες 2,5 σεζόν. Το αδιαμφισβήτητο ταλέντο και το χάρισμα του Ντάνιελ είναι ένα τεράστιο μπόνους για την ομάδα. Θα πρέπει να επιστρέψουμε την εμπιστοσύνη του σε μας με το να του παρέχουμε το καλύτερο δυνατό μονοθέσιο. Τον καλωσορίζουμε στην αναπτυσσόμενη ομάδα μας το 2019 με μεγάλη υπερηφάνεια, αλλά και ταπεινότητα».

Τέλος, ο Ρικιάρντο, ο οποίος το χειμώνα έλεγε ότι δεν βιαζόταν να αποφασίσει για το μέλλον του, καθώς η επόμενη συμφωνία που θα έκανε θα κάλυπτε τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του, δήλωσε για το "deal" με τη Renault: «Ήταν πιθανότατα μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που έπρεπε να πάρω μέχρι τώρα στην καριέρα μου. Αλλά σκέφτηκα ότι ήταν η ώρα για μένα να αναλάβω μια "φρέσκια" και νέα πρόκληση. Συνειδητοποιώ ότι υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά για να μπορέσει η Renault να φτάσει στο στόχο της να αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο, αλλά με εντυπωσίασε η εξέλιξή της σε μόνο δύο χρόνια και ξέρω ότι, κάθε φορά που η Renault ήταν στο άθλημα, τελικά κέρδισε. Ελπίζω να μπορέσω να τους βοηθήσω σε αυτό το ταξίδι και να συμβάλω εντός κι εκτός πίστας».

Η συμφωνία του Ρικιάρντο με τη Renault αφήνει αυτή τη στιγμή τον Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ χωρίς ομάδα για το 2019, την ώρα που η Red Bull χρειάζεται να βρει τον «πιλότο» που θα συνθέσει το δίδυμο των οδηγών της μαζί με τον Μαξ Φερστάπεν. Για τον Αυστραλό η μεταγραφή του στη Renault αποτελεί ρίσκο, καθώς αυτή τη στιγμή η γαλλική ομάδα δεν είναι σε θέση να παλέψει για νίκες ή τίτλους και αυτό είναι απίθανο να αλλάξει μέχρι τη νέα χρονιά. Όμως, η Renault κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς, από το 2016 που επέστρεψε ως εργοστασιακή ομάδα, βελτιώνεται κάθε χρόνο και φέτος δίνει μάχη για την τέταρτη θέση στους κατασκευαστές. Μπορεί να πάρει 1-2 χρόνια ακόμη και θα είναι μια τεράστια πρόκληση, αλλά αυτό μπορεί να είναι το πρότζεκτ που θα καθορίσει την καριέρα του Ρικιάρντο και το αν θα διεκδικήσει πρωταθλήματα στους οδηγούς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ