Φερστάπεν: «Άξιζα το πρωτάθλημα κι έπρεπε να το έχω πάρει νωρίτερα»

Ερωτηθείς για την έρευνα της FIA, σχετικά με όσα έγιναν στο τελευταίο, περσινό, γκραν πρι, του Άμπου Ντάμπι, όπου κρίθηκε ο τίτλος της Formula 1, ο Μαξ Φερστάπεν έδειξε να μην ανησυχεί λέγοντας ότι δεν μπορεί να του αφαιρεθεί η πρωτιά, ενώ εκτίμησε ότι άξιζε περισσότερο το πρωτάθλημα από τον Λουίς Χάμιλτον και έπρεπε να το έχει κατακτήσει νωρίτερα... 

Φερστάπεν: «Άξιζα το πρωτάθλημα κι έπρεπε να το έχω πάρει νωρίτερα»

Δεν ιδρώνει το...αυτί του Μαξ Φερστάπεν από την έρευνα που έχει ανακοινώσει ότι διεξάγει η η FIA σχετικά με τα όσα συνέβησαν στον τελευταίο γύρο του περσινού γκραν πριν (τελευταίου του πρωταθλήματος...) του Άμπου Ντάμπι όπου κρίθηκε ο τίτλος του παγκόσμιου πρωταθλητή υπέρ του.

Ο Ολλανδός που πανηγύρισε τον παρθενικό του πρωτάθλημα προσπερνώντας τον προπορευόμενο Λουίς Χάμιλτον αφού πρόλαβε ν' αλλάξει ελαστικά κατά τη διάρκεια της παρουσίας αυτοκινήτου ασφαλείας στον αγώνα (το οποίο αποσύρθηκε πριν να τακτοποιηθούν όλα τα μονοθέσια πίσω του...) δεν έδειξε να ενδιαφέρεται για την έρευνα της διοργανώτριας σχετικά με τις αποφάσεις του αγωνιστικού διευθυντή της F1, Μάικλ Μάσι, είπε (στα όρια του κυνισμού...) ότι δεν έχει την παραμικρή ανησυχία για την έκβαση της αφού δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα στην έκβαση του τίτλου.

Η FIA θα ανακοινώσει στις 18 Μαρτίου, την πρώτη μέρα του εναρκτήριου φετινού GP στο Μπαχρέιν, τα συμπεράσματά της από την έρευνα και τα που θα λάβει για το 2022 ώστε να μην επαναληφθεί το ίδιο φαινόμενο.

Ο Ολλανδός, μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα «The Guardian», απάντησε σε σχετική ερώτηση επισημαίνοντας ότι θα έπρεπε να έχει πάρει το πρωτάθλημα νωρίτερα αφού το άξιζε:

«Ναι, αλλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Τίποτα απολύτως. Είχα μια πολύ καλή χρονιά και πιστεύω ότι το άξιζα. Ήμουν κι εγώ αρκετά άτυχος. Ο κόσμος θυμάται πάντα τον τελευταίο αγώνα, αλλά αν δείτε όλη τη σεζόν το πρωτάθλημα θα έπρεπε να είχε κριθεί πολύ νωρίτερα».

Παράλληλα, ο Ολλανδός δεν φάνηκε να έχει την παραμικρή ενσυναίσθηση για τον Λιούις Χάμιλτον υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να τον παρηγορούν οι 7 παγκόσμιοι τίτλοι του (σ. ρέκορντμαν μαζί με τον Σουμάχερ)!

«Είναι δύσκολο για μένα να φανταστώ τον εαυτό μου σε μια τέτοια κατάσταση, διότι δεν έχω επτά πρωταθλήματα. Αν ήμουν 7 φορές πρωταθλητής, θα με πείραζε πολύ λιγότερο απ' όσο τώρα που μαχόμουν για τον πρώτο μου τίτλο.

Ενώ ήμουν επικεφαλής (του πρωταθλήματος) σε όλη τη διαδρομή, και είχα τον έλεγχο, θα ήταν πολύ πιο οδυνηρό να το έχανα στον τελευταίο γύρο απ' ό,τι αν είχα ήδη επτά πρωταθλήματα στο τσεπάκι. Απλά κοιτάζεις πίσω στα 7 πρωταθλήματα που ήδη έχεις. Δεν είναι τόσο άσχημο, έτσι δεν είναι;», αναρωτήθηκε, ρητορικά και πλέον αναμένεται η απάντηση του 7ακις παγκόσμιου πρωταθλητή...