Βολφ για Άμπου Ντάμπι: «Δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Αυτό που συνέβη στον Λιούις ήταν λάθος»

Ο διευθυντής της Mercedes, Τότο Βολφ μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Kronen Zeitung, τόνισε για ακόμη μια φορά πως ελπίζει να δει ξανά τον Λιούις Χάμιλτον να τρέχει.

Βολφ για Άμπου Ντάμπι: «Δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Αυτό που συνέβη στον Λιούις ήταν λάθος»

Στην φημολογούμενη αποχώρηση του Λιούις Χάμιλτον από την F1 αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά ο διευθυντής της Mercedes, Τότο Βολφ, κάνοντας λόγο για καταγγελία για όλη την F1, αν ο καλύτερος οδηγός αποφάσιζε να τα παρατήσει λόγω των εξωφρενικών αποφάσεων.

Σημειώνεται πως, ο Βρετανός φέρεται να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να μην αγωνιστεί το 2022 στη Formula 1, εξαιτίας των παράτυπων αποφάσεων σχετικά με το όχημα ασφαλείας στο φινάλε του 2021 στο Άμπου Ντάμπι, που του στέρησαν το όγδοο πρωτάθλημα-ρεκόρ της καριέρας του.

Ο Βόλφ δήλωσε για τον οδηγό του ότι: «Είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του σπορ μας. Θα ήταν καταγγελία για όλη τη F1 αν ο καλύτερος οδηγός αποφάσιζε να τα παρατήσει λόγω εξωφρενικών αποφάσεων».

Για το ιστορικό συμβάν στο Άμπου Ντάμπι σημείωσε: «Δεν θα ξεχαστεί ποτέ, διότι αυτό που συνέβη στον Λιούις ήταν απλά λάθος. Εκείνη τη μέρα ήταν ανίκητος, ώσπου οι αγωνοδίκες έχασαν τον έλεγχο και πήραν αποφάσεις με τρεις παραβιάσεις των κανονισμών. Είναι δύσκολο να το κατανοήσουμε. Πάντα θα μας ακολουθεί αυτό, παρότι ο Μαξ Φερστάπεν είναι άξιος πρωταθλητής με βάση όλη τη χρονιά. Αλλά, εκείνη η μέρα ο ένας ήταν καλύτερος από τον άλλον, όμως δεν κέρδισε».

Ακόμη, αναφέρθηκε και στην ομάδα του για το 2022 λέγοντας: «Το 2022 θέλουμε να δώσουμε τις σωστές απαντήσεις στην πίστα, και αυτό θα είναι αρκετά δύσκολο με τους νέους κανονισμούς. Ό,τι εμπόδιο κι αν (ο Χάμιλτον) έχει συναντήσει στο δρόμο του, ξέρει όλη του τη ζωή ότι πρέπει να πει ό,τι έχει να πει στην πίστα».