Φερστάπεν: «Είμαι πολύ απογοητευμένος» (vid)

Ο Μαξ Φερστάπεν αναφέρθηκε στο λάθος που του κόστισε την pole position στις κατατακτήριες δοκιμές της Σαουδικής Αραβίας. 

Φερστάπεν: «Είμαι πολύ απογοητευμένος» (vid)

Συναρπαστικό ήταν το φινάλε στις κατατακτήριες δοκιμές της Σαουδικής Αραβίας, καθώς ο Μαξ Φερστάπεν έχασε μέσα από τα χέρια του την pole position.

Στο Q3 ο Ολλανδός ήταν ταχύτερος από τον Λιούις Χάμιλτον, ωστόσο ένα λάθος οδήγησε το μονοθέσιο του στον τοίχο με αποτέλεσμα να χάσει το πλεονέκτημά του. Έτσι νικητής αναδείχθηκε ο Λιούις Χάμιλτον, με τον Βάλτερι Μπότας να τον ακολουθεί στη δεύτερη θέση μπροστά από τον Φερστάπεν.

Ο πιλότος της Red Bull σχολίασε τη στιγμή της σύγκρουσης δηλώνοντας: «Δεν μπορώ ακριβώς να καταλάβω τι έγινε στον τελευταίο γύρο στις κατατακτήριες. Είχα μπλοκάρισμα στην τελευταία στροφή. Είμαι πολύ απογοητευμένος γιατί δείξαμε πως το μονοθέσιο ήταν πολύ ανταγωνιστικό εδώ. Τώρα αναμένουμε να δούμε τι θα γίνει στον αγώνα».

Εάν η πρώτη σειρά της εκκίνησης μείνει ίδια έως το τέλος του αγώνα, τότε ο Χάμιλτον θα έχει την ευκαιρία να προσπεράσει τον Φερστάπεν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και να έχει ένα μικρό προβάδισμα ενόψει του τελευταίου Grand Prix της σεζόν που θα γίνει στο Άμπου Ντάμπι. Αυτή τη στιγμή ο Ολλανδός έχει οκτώ πόντους διαφορά από τον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή.