Alfa Romeo: Τέλος ο Τζιοβινάτσι, στη θέση του ο Ζου

Η Alfa Romeo ανακοίνωσε τον Γκουάνγιου Ζου στη θέση του Αντόνιο Τζιοβινάτσι. 

Alfa Romeo: Τέλος ο Τζιοβινάτσι, στη θέση του ο Ζου

Αλλαγή οδηγού είχαμε στην Alfa Romeo καθώς παρελθόν αποτελεί ο Αντόνιο Τζιοβινάτσι. Ο Ιταλός οδηγός δεν ικανοποίησε φέτος με την απόδοσή του και αποχώρησε ύστερα από δύο χρόνια στην ομάδα της πατρίδας του.

Τη θέση του πήρε ο Γκουάνγιου Ζου που βρίσκεται φέτος στη δεύτερη θέση της Formula 2. Μάλιστα θα γίνει ο πρώτος Κινέζος πιλότος που θα λάβει μέρος στη Formula 1.

Ο ίδιος δήλωσε: «Από μικρή ηλικία ονειρευόμουν να φτάσω όσο το δυνατόν ψηλότερα σε αυτό το άθλημα. Είμαι πολύ παθιασμένος με αυτό και τώρα το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Είναι προνόμιο για εμένα να ξεκινώ την καριέρα μου στη Formula 1 με μια τόσο θρυλική ομάδα, μέσω της οποίας αναδείχθηκαν πολλά ταλέντα στο σπορ στο παρελθόν. Νιώθω έτοιμος για την πρόκληση που θα αντιμετωπίσω στην κορυφαία μορφή του μηχανικού αθλητισμού, δίπλα σε έναν έμπειρο και ταλαντούχο οδηγό, όπως είναι ο Valtteri Bottas. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Alfa Romeo Racing ORLEN για αυτή την ευκαιρία. Ο στόχος για την επόμενη χρονιά είναι να μάθω όσα περισσότερα γίνεται στο μικρότερο δυνατό χρονικό διάστημα. Το να είμαι ο πρώτος Κινέζος οδηγός στη Formula 1 αποτελεί ορόσημο στην ιστορία της χώρας μου στους αγώνες αυτοκινήτου. Γνωρίζω πως υπάρχουν πολλές προσδοκίες από τη συμμετοχή μου και θα χρησιμοποιήσω αυτό το γεγονός ως κίνητρο για να γίνω καλύτερος και να πετύχω περισσότερες επιτυχίες».

Θυμίζουμε πως από το 2022 τον ρόλο του πρώτου οδηγού στην Alfa Romeo θα έχει ο Βάλτερι Μπότας που θα αντικαταστήσει τον Κίμι Ραϊκόνεν, ο οποίος θα αποσυρθεί.