Grand Prix Βραζιλίας: Ο Χάμιλτον φώναξε «παρών» και παρέμεινε ζωντανός

Με μία μαεστρική οδήγηση ο Λιούις Χάμιλτον νίκησε στη Βραζιλία και μείωσε στους 14 βαθμούς τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο Μαξ Φερστάπεν. 

Grand Prix Βραζιλίας: Ο Χάμιλτον φώναξε «παρών» και παρέμεινε ζωντανός

Παράταση στην στέψη του φετινού πρωταθλητή έδωσε ο Λιούις Χάμιλτον που έκανε μεγάλη εμφάνιση στην Βραζιλία. Ο Βρετανός αν και ξεκίνησε δέκατος βρέθηκε με το καλημέρα στην έβδομη θέση και συνεχώς ανέβαζε τον ρυθμό του. Ο Μαξ Φερστάπεν προσπέρασε στην πρώτη θέση τον Βάλτερι Μπότας στην εκκίνηση, αλλά πλήρωσε το ρίσκο της Red Bull με το pit stop.

Formula 1: Πρωτιά για Μπότας στο sprint, πέμπτος ο Χάμιλτον με εξαιρετική απόδοση!

Η Μercedes αποφάσισε να κάνει πρώτη το pit stop και έτσι πήρε το πλεονέκτημα από τους «ταύρους» που συνήθιζαν να ακολουθούν τη συγκεκριμένη τακτική. Η Red Bull έκανε την αντεπίθεσή της στο δεύτερο pit stop βγάζοντας μπροστά τον Ολλανδό από τον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή.

Grand Prix Βραζιλίας: Τελευταίος ο Χάμιλτον - Πρόστιμο στον Φερστάπεν, που αγκαλιάζει τον τίτλο!

Ο Χάμιλτον όμως πίεζε συνεχώς και τελικά κατάφερε να προσπεράσει τον Φερστάπεν φτάνοντας στη νίκη που του δίνει τη δυνατότητα να μειώσει στους 14 τη διαφορά από την πρώτη θέση. Ο Βάλτερι Μπότας ακολούθησε τρίτος χαρίζοντας σημαντικούς πόντους στη Mercedes, ενώ τέταρτος τερμάτισε ο Σέρχιο Πέρεθ. Πέμπτος ήρθε ο Σαρλ Λεκλέρκ και τη δεκάδα έκλεισαν οι Κάρλος Σάινθ, Πιερ Γκασλί, Εστεμπάν Οκόν, Φερνάντο Αλόνσο, Λάντο Νόρις.

Αυτή ήταν η έκτη φετινή νίκη του Χάμιλτον και πλέον απομένουν τρία Grand Prix πριν από το τέλος της φετινής σεζόν.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Η βαθμολογία των οδηγών:

Η βαθμολογία των κατασκευαστών: