Ο Μπότας την pole position, μπροστά από Χάμιλτον και Φερστάπεν

Διαψεύστηκαν όσοι περίμεναν στις κατατακτήριες δοκιμές να κάνει...παρέλαση η Red Bull στο Μεξικό. Ο Μπότας πανηγύρισε την pole position (19η στην καριέρα του) και άφησε πίσω του Χάμιλτον, Φερστάπεν.

Ο Μπότας την pole position, μπροστά από Χάμιλτον και Φερστάπεν

Στις κατατακτήριες δοκιμές στο Μεξικό ο Βάλτερι Μπότας πήρε την pole position ενώ δεύτερος θα ξεκινήσει ο Χάμιλτον. Τρίτος ο Φερστάπεν αν και η Red Bull στις ελεύθερες δοκιμές του GP Μεξικού...πετούσε.

Το πρώτο μέρος των κατατακτήριων δοκιμών στο Μεξικό διακόπηκε με κόκκινη σημαία, όταν ο Λανς Στρολ έχασε τον έλεγχο της Aston Martin στην έξοδο της τελευταίας στροφής και έπεσε με μεγάλη ταχύτητα στην μπαριέρα (ο Καναδός βγήκε ανέπαφος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις απαραίτητες εξετάσεις). Ο Φερνάντο Αλόνσο με με τους Λατίφι, Σουμάχερ και Μαζέπιν έμειναν εκτός από τη συνέχεια, μαζί με τον Στρολ φυσικά.

Στο δεύτερο μέρος των κατατακτήριων, οι 5 οδηγοί που αποκλείστηκαν από τη συνέχεια ήταν οι Φέτελ, Ράικονεν, Ράσελ, Τζιοβινάτσι και Οκόν ενώ οι Ράσελ και Οκόν έχουν βάλει νέο κινητήρα και θα εκκινήσουν από τις τελευταίες θέσεις.

Στο Q3, τα πάντα κρίθηκαν στην πρώτη γρήγορη προσπάθεια των οδηγών. Οι δύο Mercedes ήταν...φωτιά, με τον Μπότας στην πρώτη θέση και τον Χάμιλτον στη 2η, ενώ οι Φερστάπεν και Πέρεζ έμειναν στην 3η και 4η θέση αντίστοιχα.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν και ο Μπότας πανηγύρισε την 3η φετινή του pole position, με τον Χάμιλτον να είναι 2ος. Ο Φερστάπεν έμεινε στην 3η θέση, καθώς στον τελευταίο γύρο του είδε μπροστά του τους Τσουνόντα και Πέρεζ να βγαίνουν εκτός πίστας και άφησε το γκάζι...

Ο Πέρεζ πήρε την 4η θέση και ακολούθησαν οι Γκασλί, Σάινθ, Ρικάρντο, Λεκλέρ, Τσουνόντα και Νόρις.