Formula 1: Εκδηλώνει ενδιαφέρον και η Porsche

Οι άνθρωποι της Porsche επιβεβαίωσαν τις φήμες που την θέλουν να ενδιαφέρεται για την συμμετοχή της στη Formula 1

Formula 1: Εκδηλώνει ενδιαφέρον και η Porsche

Σε ρυθμούς νέας εποχής ετοιμάζεται να μπει το 2022 η Formula 1 με την παρουσίαση των μονοθεσίων της νέας γενιάς. Ωστόσο οι άνθρωποι του κορυφαίου πρωταθλήματος ταχύτητας στρέφουν το βλέμμα τους και στους νέους κινητήρες του 2025.

Στόχος της Formula 1 είναι να προσελκύσει το ενδιαφέρον και άλλων διάσημων κατασκευαστών όπως η Volkswagen Group, η Porsche και η Audi. Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της Porsche επιβεβαίωσε πως η διάσημη αυτοκινητοβιομηχανία εξετάζει με θετικό πρόσημο την ενασχόλησή της με την Formula 1.

Συγκεκριμένα ο Τόμας Λάουντενμπαχ δήλωσε: «Δεν είναι μυστικό πως σκεφτόμαστε να μπούμε στη Formula 1. Δεν είναι μυστικό πως έχουμε συνομιλίες με την FIA και δεν είναι μυστικό πως είναι ένα αρκετά σοβαρό ενδεχόμενο. Όμως δεν έχουμε πάρει την τελική απόφασή μας. Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο, πως δεν πρέπει να περιμένουμε πολύ ακόμα γιατί θέλουμε να αγωνιστούμε το 2025 και πρέπει να ξεκινήσουμε έγκαιρα. Αν κάποιος θέλει να μπει στο σπορ ως κατασκευαστής κινητήρων, τότε πρέπει να το κάνει το συνδυάσεις με μια μεγάλη αλλαγή κανονισμών».