Grand Prix Τουρκίας: Ο Μπότας στην pole position μέσω… Χάμιλτον!

Ο Βαλτέρι Μπότας δεν ήταν ο ταχύτερος στα δοκιμαστικά του τουρκικού Grand Prix, αλλά θα ξεκινήσει πρώτος αύριο (10/10) λόγω της τιμωρίας του Χάμιλτον, που έκανε αλλαγές στον κινητήρα του μονοθεσίου του

Grand Prix Τουρκίας: Ο Μπότας στην pole position μέσω… Χάμιλτον!

Την 18η pole position της καριέρας του πανηγύρισε ο Βαλτέρι Μπότας, μολονότι δεν ήταν ο ταχύτερος στα σημερινά (9/10), χρονομετρημένα δοκιμαστικά για το τουρκικό Grand Prix της Formula 1.

Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Mercedes, Λιούις Χάμιλτον, σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην πίστα της Κωνσταντινούπολης, αλλά δεν θα εκκινήσει αύριο (10/10) από την πρώτη θέση, καθώς έχει τιμωρηθεί με ποινή δέκα θέσεων.

Κι αυτό διότι η Mercedes προχώρησε σε κάποιες αλλαγές στο μονοθέσιο του Βρετανού πιλότου, οι οποίες βάσεις των κανονισμών επιφέρουν ποινή δέκα θέσεων.

Ετσι θα ξεκινήσει την προσπάθειά του από την 11η θέση και η pole position πήγε στον άλλο πιλότο της Mercedes, τον Μπότας, ο οποίος είχε το δεύτερο ταχύτερο χρόνο.

Δίπλα στον Μπότας, στην πρώτη σειρά της εκκίνησης θα βρίσκεται ο Μαξ Φερστάπεν (Red Bull) και στην τρίτη θέση ο Σαρλ Λεκλέρκ (Ferrari).

Να σημειωθεί πως ο Χάμιλτον είναι δύο βαθμούς πάνω από τον Μαξ Φερστάπεν, επτά Grand Prix πριν τη λήξη του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.