Grand Prix Ρωσίας: Έφτασε τις 100 νίκες ο Χάμιλτον με σύμμαχο τη βροχή

Ο Λιούις Χάμιλτον εκμεταλλεύτηκε την βροχή και το ρίσκο της McLaren με τον Λάντο Νόρις και έτσι νίκησε στην Ρωσία

Grand Prix Ρωσίας: Έφτασε τις 100 νίκες ο Χάμιλτον με σύμμαχο τη βροχή

Tις 100 νίκες στην πλούσια καριέρα του έφτασε ο Λιούις Χάμιλτον ύστερα από την πρώτη θέση που πήρε στην Ρωσία. Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής δεν έκανε καλή εκκίνηση, αλλά στη συνέχεια ανέβασε τον ρυθμό του και βρήκε την κατάλληλη στιγμή για να περάσει την αντεπίθεση.

Grand Prix Ρωσίας: Ο Φερστάπεν θα εκκινήσει τελευταίος, πρώτος ο Μπότας στα δοκιμαστικά

Λίγο πριν από το τέλος και ενώ η βροχή ξεκίνησε στην πίστα ο πρωτοπόρος της κούρσας, Λάντο Νόρις ρίσκαρε και δεν θέλησε να μπει στα pit, κάτι που δεν έκανε η Μercedes που κάλεσε αμέσως για αλλαγή ελαστικών τον Χάμιλτον.

Grand Prix Ρωσίας: Παρθενική pole position για Νόρις

Έτσι ο Βρετανός είχε όλο τον χρόνο για να καλύψει το χαμένο έδαφος και να προσπεράσει τον Νόρις, ο οποίος χωρίς να έχει πρόσφυση έπεσε στην έβδομη θέση. Μεγάλη εμφάνιση έκανε και ο Μαξ Φερστάπεν καθώς από την τελευταία θέση τερμάτισε δεύτερος. Τρίτος ακολούθησε ο Κάρλος Σάινθ, ενώ την πεντάδα έκλεισαν οι Ντάνιελ Ρικιάρντο και Βάλτερι Μπότας.

Ο Φερνάντο Αλόνσο ήρθε έκτος και όγδοος πίσω από τον Νόρις ακολούθησε ο Κίμι Ραϊκόνεν. Οι Σέρχιο Πέρεθ, Τζορτ Ράσελ συμπλήρωσαν την δεκάδα. Στη βαθμολογία των οδηγών ο Χάμιλτον προηγείται πλέον του Φερστάπεν με δύο βαθμούς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

H βαθμολογία των οδηγών:

Η βαθμολογία των κατασκευαστών: