Grand Prix Βελγίου: Επεισοδιακή pole position για Φερστάπεν

Κάτω από δυνατή βροχή ο Μαξ Φερστάπεν κατάφερε στο τέλος να πάρει την pole position στις κατατακτήριες δοκιμές του Βελγίου. 

Grand Prix Βελγίου: Επεισοδιακή pole position για Φερστάπεν

Η δράση της Formula 1 επέστρεψε με τον καλύτερο τρόπο ύστερα από την καλοκαιρινή διακοπή. Στις κατατακτήριες δοκιμές του Βελγίου η βροχή άλλαξε τις ισορροπίες και λίγο έλειψε να είχαμε εκπλήξεις στις πρώτες θέσεις.

Στα πρώτα λεπτά του Q3 ο Λάντο Νόρις έκανε θρύψαλλα την McLaren του και η διαδικασία σταμάτησε για αρκετή ώρα. Στην επανέναρξη ο Λιούις Χάμιλτον έκανε καλύτερο χρόνο σε αντίθεση με τον Μαξ Φερστάπεν.

Στο τελευταίο λεπτό της διαδικασίας όμως ο Τζορτζ Ράσελ λίγο έλειψε να κάνει την έκπληξη. Με το πέσιμο της σημαίας ο Βρετανός τερμάτισε πρώτος την ίδια στιγμή που ο Φερστάπεν έφτανε στον τερματισμό.

Ο Ολλανδός πιλότος κατάφερε να αναδειχθεί νικητής και να αφήσει δεύτερο τον πιλότο της Williams. Τρίτος ακολούθησε ο Χάμιλτον και τέταρτος ο Ντάνιελ Ρικιάρντο. Την δεκάδα έκλεισαν οι Σεμπάστιαν Φέτελ, Πιέρ Γκασλί, Σέρχιο Πέρεθ, Βάλτερι Μπότας, Εστεμπάν Οκόν και Λάντο Νόρις.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα: