Formula 1: Αναβλήθηκε το Grand Prix Ιαπωνίας

Η Formula 1 ανακοίνωσε την ματαίωση του Grand Prix στην Ιαπωνία τονίζοντας πως θα υπάρξουν αλλαγές στο αγωνιστικό πρόγραμμα. 

Formula 1: Αναβλήθηκε το Grand Prix Ιαπωνίας

Η αύξηση των κρουσμάτων στην Ιαπωνία ανάγκασε τους ανθρώπους της Formula 1 να αναβάλουν το Grand Prix που ήταν προγραμματισμένο για τον Οκτώβριο.

Παράλληλα οι διοργανωτές τόνισαν πως θα υπάρξουν αλλαγές στο αγωνιστικό πρόγραμμα μετά την αναβολή του αγώνα. Πλέον στον «αέρα» βρίσκεται το Grand Prix στο Μεξικό και στη Βραζιλία και ήδη όπως όλα δείχνουν οι ΗΠΑ θα διοργανώσουν δύο αγώνες, όπως επίσης και το Κατάρ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Έπειτα από εκτενείς συζητήσεις με τους διοργανωτές και τις τοπικές αρχές στην Ιαπωνία, η κυβέρνηση αποφάσισε να ακυρώσει τον φετινό αγώνα λόγω της πολυπλοκότητας της κατάστασης αναφορικά με την Covid-19. H Formula 1 δουλεύει ως προς τις λεπτομέρειες ενός ανανεωμένου προγράμματος αγώνων για το 2021, με τις επίσημες ανακοινώσεις να αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες. Η Formula 1 απέδειξε φέτος και το 2020 πως μπορεί να ανταπεξέλθει στις καταστάσεις και να βρει λύσεις και είναι ενθουσιασμένη από το ενδιαφέρον χωρών που επιθυμούν να διεξάγουν αγώνα φέτος και στο μέλλον».