Ο Ζαν Τοντ επισκέφθηκε τον Μίκαελ Σουμάχερ κι ελπίζει ότι η υγεία του «θα βελτιωθεί»!

Ο πρόεδρος της FIA και πρώην αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Ζαν Τοντ, άφησε περιθώρια αισιοδοξίας για την βελτίωση («αργά, αλλά σταθερά») της υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ μετά από επίσκέψη του στο σπίτι του Γερμανού θρύλου της Formula 1

Ο Ζαν Τοντ επισκέφθηκε τον Μίκαελ Σουμάχερ κι ελπίζει ότι η υγεία του «θα βελτιωθεί»!

Για ένα θέμα που ...πονάει τους απανταχού φιλάθλους και δη εκείνους του μηχανοκίνητου αθλητισμού και της Formula 1, πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε ο Ζαν Τοντ.

Ο πρόεδρος της FIA και πρώην αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari άφησε μια... χαραμάδα αισιοδοξίας ότι η κατάσταση της υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ θα βελτιωθεί, έπειτα από την τελευταία του επίσκεψη στο σπίτι του Γερμανού θρύλου της Formula 1.

Ο επτάκις πρωταθλητής της Formula 1 παραμένει κλινήρης, στο σπίτι του, στην Ελβετία μετά το ατύχημα που είχε, κάνοντας σκι τον Οκτώβριο του 2013 στις γαλλικές Άλπεις.

Έκτοτε οι πληροφορίες για την εξέλιξη της υγείας του είναι με το ...σταγονόμετρο (και συνήθως διαψεύδονται από την οικογένεια του), καθώς φέρεται να προσπαθεί να ανακτήσει τις πνευματικές και σωματικές του λειτουργίες μετά το χτύπημα το κεφάλι του.

Σύμφωνα με τον, Γάλλο, πρόεδρο της FIA, και αγωνιστικό διευθυντή της Ferrari την εποχή της κυριαρχίας του «Σούμι» το πρώτο μισό της δεκαετίας του 2000, υπάρχουν ελπίδες ότι η υγεία του 52χρονου Τεύτονα θα αρχίσει να βελτιώνεται.

Ο Τοντ είναι ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους που γνωρίζουν με ακρίβεια την κατάσταση του πρωταθλητή της F1, καθώς διατηρεί στενές σχέσεις με την οικογένειά του και με τη σύζυγό του Κορίνα, τον επισκέπτεται συχνά και υποστηρίζει την καριέρα του Μικ Σουμάχερ, γιου του Μίκαελ, που φέτος αγωνίζεται στην πρώτη του σεζόν στη Formula 1 με τη Haas.

«Έχω περάσει πολύ χρόνο με την Κορίνα από τότε που ο Μίκαελ είχε το σοβαρό του ατύχημα στο σκι. Είναι σπουδαία γυναίκα και ηγείται της οικογένειας», είπε ο Τοντ.

«Δεν περίμενε κάτι τέτοιο. Συνέβη ξαφνικά και δεν είχε άλλη επιλογή. Χάρη στις προσπάθειες των γιατρών και τη συνεργασία της Κορίνα, που ήθελε ο Μίκαελ να επιβιώσει, ο Μίκαελ επιβίωσε - αλλά με συνέπειες.

Αυτή τη στιγμή ο Μίκαελ μάχεται ενάντια σε αυτές τις συνέπειες. Ελπίζουμε ότι τα πράγματα αργά, αλλά σταθερά και σίγουρα, θα βελτιωθούν», συνέχισε ο Τοντ, μιλώντας στη γερμανική Sport Bild.

Η τελευταία ενημέρωση που παρείχε η οικογένεια του Μίκαελ Σουμάχερ για την υγεία του έγινε τα 50ά του γενέθλια, το 2019.

Δεν αποκάλυψε τίποτα συγκεκριμένο, αλλά ανέφερε πως κάνει «ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν» για την ανάρρωσή του.

Θυμίζουμε ότι η οικογένεια του «Σούμι» συμμετείχε στα γυρίσματα του νέου ντοκιμαντέρ του Netflix για τη ζωή του, που πρόκειται να προβληθεί από την τηλεοπτική πλατφόρμα τον επόμενο μήνα.

Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει συνεντεύξεις τόσο της Κορίνα και του Μικ, όσο και της κόρης του Τζίνα και του αδελφού του, Ραλφ.

Παρότι είναι το μόνο ντοκιμαντέρ που έχει την υποστήριξη της οικογένειας του Μίκαελ, δεν πρόκειται, πάντως, να προσφέρει περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του.

Επιστρέφοντας στον Τοντ, ο Γάλλος μίλησε τέλος για την ανέλιξη του Μικ Σουμάχερ στο κορυφαίο επίπεδο:

«Ο Μικ είναι από τους ανθρώπους που πάντα θα έχουν μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου. Η οικογένεια Σουμάχερ είναι πολύ ιδιαίτερη για εμάς. Γράψαμε μια σπουδαία ιστορία με τον Μίκαελ [τη Ferrari] και χτίσαμε μια υπέροχη σχέση, και έπειτα ήρθαν τα παιδιά.

Φυσικά, ο Μίκαελ και ο Μικ έχουν το ίδιο αίμα και μοιράζονται τους ίδιους στόχους, αλλά οι συνθήκες τότε ήταν εντελώς διαφορετικές» κατέληξε ο πρόεδρος της FIA.