Αποκλεισμός του Φέτελ, λόγω καυσίμου, στη δεύτερη θέση ο Χάμιλτον και τρίτος ο Αλόνσο!

Εκτός τελικής κατατάξης τέθηκε ο Σεμπάστιαν Φέτελ, λόγω παραβίασης κανονισμού για την ποσότητα του καυσίμου στο ρεζερβουάρ στο γκραν πρι της Ουγγαρίας μ' αποτέλεσμα ο τρίτος Χάμιλτον ν' ανέβει στη 2η θέση κι ο 4ος Σάινθ στο πόντιουμ!

Αποκλεισμός του Φέτελ, λόγω καυσίμου, στη δεύτερη θέση ο Χάμιλτον και τρίτος ο Αλόνσο!

Παρότι ο Σεμπάστιαν Φέτελ αντίκρισε δεύτερος την καρώ σημαία στο γκραν πρι της Ουγγαρίας, την Κυριακή (01/08), παρότι άνοιξε σαμπάνιες και πήρε το σχετικό βραβείο θ' αναγκαστεί να το επιστρέψει λόγω τεχνική παρατυπίας.

Πιο συγκεκριμένα αφορά την ποσότητα καυσίμου που απέμεινε στο ρεζερβουάρ του και στερεί από τον Γερμανό την παρουσία στο βάθρο.

Έτσι ο Γερμανός, που αποκλείστηκε στερήθηκε τη δεύτερη φετινή παρουσία του σε βάθρο...

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, μετά το πέσιμο της καρό σημαίας, πάρκαρε την AMR21 στην άκρη του δρόμου στη στροφή 12.

Ο λόγος; Στον τεχνικό έλεγχο που έπεται του αγώνα, κάθε μονοθέσιο πρέπει να έχει ένα λίτρο καυσίμου ώστε να πραγματοποιηθούν οι προβλεπόμενοι έλεγχοι.

Ο τεχνικός έφορος της FIA, Τζο Μπάουερ, συνέλεξε μόλις 0.3lt και ενημέρωσε τους αγωνοδίκες για την παραβίαση του άρθρου 6.6.2 των φετινών τεχνικών κανονισμών.

Οι μηχανικοί της βρετανικής ομάδας προσπάθησαν υπό την επίβλεψη της FIA, να… ξεζουμίσουν το ρεζερβουάρ του μονοθεσίου του Φέτελ, δίχως όμως αποτέλεσμα.

Ο αποκλεισμός του 34χρονου προβίβασε τον (πρωτοπόρο στην κατάταξη των οδηγών και κάτοχο του παγκόσμιου τίτλου) Λούις Χάμιλτον (Mercedes) στη δεύτερη θέση, πράγμα που αύξησε ακόμα περισσότερο το βαθμολογικό του προβάδισμα στη γενική κατάταξη από τον Φερστάπεν..

Ο Κάρλος Σάινθ (Ferrari) ανεβαίνει εκ των υστέρων στο βάθρο, πράγμα που δεν του συμβαίνει πρώτη φορά, ενώ ο Φερνάντο Αλόνσο της Alpine προβιβάζεται στην τέταρτη θέση.

Από μία θέση κερδίζουν οι Πιέρ Γκασλί και Γιούκι Τσουνόντα της Scuderia AlphaTauri, το ίδιο και οι Νίκολας Λατίφι και Τζορτζ Ράσελ, με τη Williams όχι απλά να σπάει το ρόδι αλλά και να κερδίζει 10 βαθμούς σε ένα απόγευμα – περισσότερους απ’ ότι τα τελευταία τρία χρόνια!

Ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing ανέβηκε ένατος ενώ με τα νέα δεδομένα, βαθμό παίρνει και ο πολύπειρος Κίμι Ράικονεν της Alfa Romeo Racing.

Η βαθμολογία των οδηγών μετά την απόφαση των αγωνοδικών:

  1. Λιούις Χάμιλτον (Mercedes AMG Petronas - F1 Team) - 195
  2. Μαξ Φερστάπεν (Red Bull Racing Honda) - 187
  3. Λάντο Νόρις (McLaren) - 113
  4. Βάλτερι Μποτας (Mercedes AMG Petronas - F1 Team) - 108
  5. Σέρτζιο Πέρεζ (Red Bull Racing Honda) - 104
  6. Κάρλος Σάινθ (Scuderia Ferrari) - 83
  7. Σαρλ Λεκλέρ (Scuderia Ferrari) - 80
  8. Πιέρ Γκασλί (Scuderia AlphaTauri) - 50
  9. Ντάνιελ Ρικιάρντο (McLaren) - 50
  10. Εστεμπάν Οκόν (Alpine F1 Team) - 39

Η βαθμολογία των κατασκευαστών

  1. Mercedes AMG Petronas - F1 Team - 303
  2. Red Bull Racing Honda) - 291
  3. Scuderia Ferrari - 163
  4. McLaren - 163
  5. Alpine - 77
  6. Scuderia AlphaTauri - 68
  7. Aston Martin - 48
  8. Williams - 10
  9. Alfa Romeo - 3
  10. Haas - 0